syysloka

syysloka

sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Onnestain on puolet sinun :)

Sunnuntai on mennyt kuin siivillä.
Runebergin päiväkin, eli liput ovat salossa liehuneet ja ihan on luvan kanssa saanut torttua mutustaa. Ylkän kanssa nautittiin päiväkahvilla vain puolikkaat. Siitä toisesta tortusta, joka perjantailta jäi.

Verestin minä muistiakin, siinä samalla kun herkkupeppuilin tortun puolikkaalla; palautin mieleen Runebergin tuotantoa: tutuinpana tietysti puski mieleen Maamme-laulun ja Porilaisten marssin sanat sekä Vänrikki Stoolin tarinat. On nimikkotorttunsa mies jo niiden perusteella ansainnut.

Mutta....

Nyt täytyy pitää jorinat lyhyenä, sillä ihan kohtajustiinsa alkaa Strömsön kevätkauden uudet jaksot. Ihan parasta




6 kommenttia:

  1. Heips! En nyt löydä Täältä sopivan tekstin alle sitä herneen verso-juttua..mutta kysymäni piti,et miten ne tehdään? Laitetaanko multaan? T.epätietoinen

    VastaaPoista
  2. Heipsis! Minä teen siten, että liottelen ensin vedessä vähintään vuorokauden, ja sitten laitan ohuen multakerroksen päälle herneet itämään, peitän aluksi kelmulla, pidän pimeässä ja lämpimässä, sopivasti kostutellen. Sitten, kun ensimmäiset lehdet nostavat päätään esiin, siirrän herneet valoisalle ikkunalle kasvamaan. Viime keväänä tein postauksen, rokan keitosta lähinnä, mutta siinä samassa yhteydessä herneen versojenkin kasvattelusta vähän kertoilin. Koitan laittaa tähän linkin http://lauantaisauna.blogspot.fi/2016/04/rokkaamista-ja-yometelia.html, mutta jos linkki ei toimi tässä kommenttikentässä, kuten on aiemmin joskus käynyt, niin juttu löytyy, kun kirjoittaa tuonne "hae tästä blogista" -kohtaan; herneenversot, jos siis haluat vielä sieltä vilkaista. Kokeile ihmeessä, ovat helppoja ja hauskoja kasvatella sekä syödä :)

    VastaaPoista
  3. Voih, tunnen itseni vähän hölmöksi,kun en osaa noita herneitä tehdä :( Täytyy kokeilla,jos saisin niitä itse tuotettua. Kiva blogi Tämä!

    VastaaPoista
  4. Hei! Ei mitään syytä tuntea itseään hölmöksi!:) Minäkin olen kokeilun ja erehdyksen kautta näitä versoja kasvatellut, välillä on jäänyt onnistumattakin. Mutta rohkeasti vaan, vaikka muutamaa hernettä veteen ensin likoamaan, ja kun näät sen pienen hännän näköisen juuren silmun herneessä, niin laitat ne multaan, se juuritynkä multaa vasten,ja annat olla lämpöisessä ja pimeässä, kostuttelet (pidät kelmua päällä) niin ennen kuin huomaatkaan, sieltä jo vihreää lehteä kohta pukkaa:) Sitten vain ikkunalle valoa saamaan.Ja ei suurta vahinkoa tule, jos ei aina versotus onnistukkaan. On minullekin niin käynyt. Ja toisinaan sitten taas olen jopa pelkän kostean talouspaperin päällä onnistunut herneenversoja kasvattamaan. Tuuriakin joskus näissä hommissa näköjään tarvitaan. Kiitos kauniista sanoistasi, mukavaa jos blogini tuo iloa :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos selventävistä ohjeista!Jotenkin kevään tulo innoittaa kokeilemaan:)) Alankin Täällä kohta herneitä esiin kaivelemaan!Ihanaa kevättä sinulle:)

    VastaaPoista
  6. Kevät on ihanaa aikaa♥ ja herneenversot on niin kivoja, kun vihertävät niin nopeasti. Omissa herneissä oli jo juuret multaan työntyneet (eli 2-3 päivää kun aloitin prosessin), nyt ovat siis vielä pimeässä lämpöisessä, mutta kohta sieltä jo ensimmäiset lehdetkin puskee esiin ja saan ne ikkunalle vihertämään. Ihanaa kevätaikaa Sinullekin ja toivottavasti versottelu onnistuu ♥ :)Ps. herneenversoja kannattaa kasvattaa ainakin pääsiäispöytään...ovat kauniita ja maistuvia.

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)