Siinä on mysteerilaatikko, jossa kilpailijat saa laatikollisen erilaisia aineksia, joista pitäisi sitten jotain aikaan saada.
No, tästä inspiroituneena ostin kaupasta halpuutusteeman mukaisia, sattumanvaraisia, edullisia ja terveellisiä aineksia.
Pääraaka-aine on kala, mutta ei suinkaan mitään kallista kuhafilettä, vaan edullista pakastealtaan antia tällä kertaa.
Lisäksi kotimaista porkkanaa, kananmunia ja raejuustoa.
Sipulia ja itse kasvatettua sekä kuivatettua chiliä oli jo kotivaroina.
(ja perusainekset kuten suola, mausteet, öljy jne.)
Katsotaan mitä gourmeeta tästä syntyy...vai syntyykö mitään.
Kalan sulaessa raastoin porkkanaraasteen ja silppusin sipulit taikinaa varten.
Valkosipulin raastoin.
Päädyin porkkanaraasteeseen lisukkeena, koska se on nopea tehdä ja sopii arkeen.
Muutenkin porkkana on nyt ajankohtaista ruokaa, kun kesäkausi lähestyy ja aurinko alkaa ihoa värittämään.
Porkkanan C-vitamiinin ja beetakaroteenin (joka muuttuu elimistössä A-vitamiiniksi) sanotaan auttavan ihoa kollageenin tuotannossa, estävän ryppyjen ja pigmenttiläiskien muodostumista sekä suojaavan vähän jopa auringon haitoiltakin.
Porkkanoita popsimalla saa ainakin tasaisen ja kauniin päivetyksen, jos ei muuta:)
Hieman kohmeiset seitifileet oli helppo hienontaa veitsellä. Hommaan olisi voinut toki käyttää vaikka sauvasekoitinta, mutta minusta veitsi oli nopeampi ja kätevämpi.
Taikinaan lisäsin kanamunat, kuivattua chiliä, suolaa, pippuria ja kurkumaa sekä sipulit.
Sekoitus ja paistamaan.
Ensin paistelin isolla pannulla, mutta pikkuruisella yhden munan pannulla tuli paras paistotulos ja pihvi pysyi kasassa. Paistossa käytin tilkkasen öljyä.
Näyttää munakkaalta, mutta on kalapiffii :D
Lopputuloksena oli suussasulavia kalapihvejä, pienellä chilipoltteella.
Hyvää arkiruokaa, vaikka itse sanonkin.
- 400 g seitifilettä
- 2 munaa (voi laittaa enemmänkin, jos ei pysy kasassa)
- kuivattua tai tuoretta chiliä (oman sietokyvyn ja maun mukaan)
- 1 pieni sipuli
- 1 valkosipulin kynsi raastettuna
- n.1 tl kurkumaa
- n.1 tl paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
Paistamiseen öljyä. Sekä halutessaan voita... Se antaa aina hyvän maun kalaruuille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)