Huhtikuun henkevyyden ja nuukailun teemassa, laitankin ihanan pehmeän ja edullisen kotiviilin ohjeen heti aamuun.
On samettia sisuskaluille.
Ja edullista. Yhdestä viilipurkista monta viiliannosta!
Teen tätä aina silloin tällöin.
Silloin kun tuntuu, että keho huutaa jotain pehmeää ja hellivää.
Ja eiköhän syötävien ruokien väreilläkin ole merkitystä, mikäli väriterapiaan on uskominen, eli vaalea väri suuhunkin lusikoituna tuntuu kummasti rauhoittavan.
Onko näin, en tiedä, mutta omalla kohdalla joku plasebovaikutus vähintäänkin on :D
Tähän kotiviiliin liittyy myös ihania kesäisiä lapsuuden muistoja, kun tultiin penskana päivän päätteeksi uimarannalta naama paahtuneena kotiin, oli äitin tekemä viileä viili mansikoiden kera odottamassa.
Oi ihanuus! Paras kesäruoka ja herkku mitä olla voi!
Muistot tuo varmasti jotain lisämakua itselle tähän herkkuun;
...auringon, hiekan ja kesätuulen sekä puhtaan mattopyykin fiilistä.
Laitoin tähän omaan viiliannokseeni lusikallisen tummaa mustikkahilloa tasapainoksi ja värikiihdytykseksi, ..etten sentään jää koko aamuksi pilviin ja turkispeittoihin leijumaan.
Ohje:
1 prk kevytviiliä
8 dl kevytmaitoa
-
Sekoita viili lusikalla juoksevaksi. Jaa se annoskulhoihin tai yksi iso kulhokin käy
-
Kaada päälle maito, sekoita vähän. Peitä kulhot. Jätä
huoneenlämpöön 1 - 1 1/2 vrk:n ajaksi eli kunnes viili on rakenteeltaan
sakeaa
Tarjoile mieleisten lisukkeiden kanssa; erilaisten hillojen, marjojen, myslin, pähkinöiden tai vaikka kanelin ja sokerin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)