Ihanaa, kun aurinkokin malttoi parin päivän ajan näyttäytyä.
Välillä jyrisi ukkonen, vaan matot saatiin kuurattua ja grillillä on nyt testattu hampurilaispihvien tekokin. Olutjuhlien Amerikka-teemaan sopivasti oli muutamia maisteluoluita sieltä suunnilta, sekä pari kotimaisen pienpanimon olutta lisukkeena.
Kiva ja rentouttava viikonloppu kaikenkaikkiaan, hyvää seuraa, kaunis sää, ihmisillä kesäinen tunnelma, sauna oli lämmin ja juomat kylmiä. Ruoka oli maittavaa
...oli lähes satumaisen hyviä burgereita ;)
Vähän kevyemmät herkkuhampparit:
Chili-tammenlehvä burgeri
- Chilihampurilaissämpylöitä
Pihvi: *
- 10% naudanjauhelihaa
- suolaa, maustepippuria jauhettuna
Täyte:
- Marinoituja sipulirenkaita **
- Aamupala-sulatejuustoa 17%
- Tammelehväsalaattia
- Cole slaw -kaalisalaattia (ostin tällä kertaa valmista, mutta voi tehdä helposti itsekin...)
Perusmättöhamppari himpun kevyemmin:
- Normaaleja hampurilaissämpylöitä ( voi tehdä itse, ostaa valmista, tehdä ruispaloihin tai korvata leivät kokonaan esim. bataatilla, kesäkurpitsa tai munakoisosiivuilla...)
- Pihvi*
Täyte:
- Kermaviilisoossia***
- Cheddar-sulatejuustosiivu
- Salaattia oman valinnan mukaan
- Tomaattia, suolakurkkua
- Marinoituja sipulia**
Sekoita naudanjauhelihaan mausteet ja lisää taikinaan halutessasi silputtua sipulia. Paista tai grillaa nopeasti kypsäksi. Nauta saa jäädä mehukkaaksi, eli ei saa käryttää kuivaksi liian pitkään. Taikinaan ei laiteta täyte- eikä sidosaineita, kuten munaa tai korppujauhoja, vaan pääosassa on lihan oma maku, sillä burgeriin tulee muutenkin tarpeeksi monenlaisia makuja täytteiden muodossa.
**Marinoidut sipulit:
Hampurilaisen tärkein ainesosa mielestäni!
Tuo hyvän maun ja antaa kivan purutuntuman. Kannattaa tehdä maustumaan jo edellisenä iltana. Sipuli leikataan niin ohuiksi renkaiksi kun vain suinkin saa, tai voi käyttää mandoliinia apuna = leikkuri, siivutin. Laitetaan tiiviiseen kannelliseen rasiaan ja päälle ripotellaa suolaa ja sokeria. Ravistellaan kovasti ja jätetään jääkaappiin muhimaan mielummin seuraavaan päivään, mutta vähintään pari tuntia pitäisi tämän lisukkeen marinoitua ennen burgerikestejä.
***Kermaviilisoossi
Kevytkermaviiliin turautetaan reilusti ketsuppia, maustetaan suolalla ja pippurilla sekä halutessaan muilla mausteilla kuten chiliripauksella. Tämä soossi korvaa mainiosti raskaan majoneesin, mitä hampurilaisissa normaalisti käytetään.
Kepeämmät herkkuhampparit. Chili- sekä perusmättö. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)