syysloka

syysloka

lauantai 10. syyskuuta 2016

Minimetsäni

Eilen haimme näihin pienoismetsiini tykötarpeita.
Lähinnä sammalia ja jokusen varpukasvin, jotka sitten hellin ja tarkoin käsin asettelin suurehkoihin lasipurkkeihin ja sen jälkeen suihkepullolla sopivasti kostuttelin kasvien ympäristön suunnilleen  metsän olosuhteita vastaaviksi.

Nyt minulla on talven varoiksi kaksi minimetsää. Ovat kauniita sisustuselementteinä, mutta myös äärimmäisen rauhoittavia katsella ja välillä nuuhkaistakin: etenkin kun paukkupakkasilla nenään ei haise kuin pahimmassa tapauksessa pakokaasut.

Hyvä syysajan koriste, mutta toimiva ihan läpivuoden.
Joulunaikaan näihin lisään ehkä ripauksen jotain talventaikaa ja kimallusta. Sammaleen päälle saattaa tiensä löytää kullanhohtoinen pieni enkeli, tai lasinen höyhenkevyt joulupallo tai kirkkaasti kimaltava kristalli. Pienen tulppaaninkin tai hyasintin tuonne sekaan voin huoletta upottaa. Joku pieni ja kaunis elementti kuitenkin, joka ei vahingoita kasveja.

Minun pienet metsäni.

4 kommenttia:

 1. Onpas kivannäköisiä nuo mini-metsät! Pitäisiköhän yrittää itsekin väsätä..Säilyykö ne vihreinä pitkäänkin?

  VastaaPoista
 2. Hei:) Sammaleet ovat siitä kiitollisia, että jos niitä minimetsääsi valitset ja muistat suihkutella, niin metsät säilyvät vehreinä vaikka kuinka kauan:) Itsellänikin metsä koostuu eri sammal- ja jäkälälajeista, jotka ei tarvitse muuta kuin pientä ja säännöllistä kosteutta pysyäkseen kauniina. Kannellinen purkki auttaa pitämään kosteuden sisällä, mutta välillä metsät pitää päästää hengittelemään, eli kansi auki niitä kannattaa ihastella säännöllisesti. Metsät onnistuu myös kuivatuista elementeistä, eli esim. jäkälät ja useimmat varpukasvit pysyvät kuivaessaan yhtä kauniina kuin elävänä elementtinä. Jos ei siis halua tuollaista hoidettavaa elävää pientä metsikköä, niin tekee kuivatun minimetsän. Kauniita ovat joka tapauksessa ja suosittelen kokeilemaan. Aina ohikulkiessa on niitä vaan pakko jäädä ihastelemaan ja tuntuu, että syke laskee ihan samantien:)

  VastaaPoista
 3. Kaunista on! Olen lukenut blogiasi jo pari kuukautta, tykkään! Ja samalla vähäsen nolostelen, kun ole aiemmin kommentoinut. Mutta kiitos :-)

  VastaaPoista
 4. Älä suotta moista nolostele, tosi kiva kun nyt kommentoit ..ja sehän onkin hyvä tehdä juuri silloin, kun siltä tuntuu, että tähänpä voisi jonkun kommentin heittää:) Oikein mieltä lämmittää kuulla, että lueskelet blogiani :) Kiitos siis myös Sinulle !

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)