Alunperin oli tarkoitus tehdä tänään joko tomaattikeitto tai kasvisminestrone. Mutta, silmiini sattui siskonmakkara tarjous, ja en voinut vastustaa kiusausta. Ostin paketin niitä. En ole noista makkaroista itse ruokaa aiemmin tehnyt. Ja taitaa muutenkin olla viimeisimmät makumuistot tuosta eineksestä kouluvuosilta. Eli harvinainen herkku siis tässä taloudessa.
Hyvän, nopsan ja edullisen arkisopan niistä saikin. Ja mikä parasta, yhden kattilan taktiikalla on arkisin kiva mennä, eli että ruoka valmistuu yhdessä astiassa.
Versioimani siskonmakkara-minestrone valmistui kutakuinkin näin:
- 1 litra vettä (tai lihalientä)
- 500 g tomaattimurskaa
- 3 tomaattia
- 1-2 keskikoista sipulia
- pari valkosipulinkynttä
- reilusti vihreitä pakastepapuja
- n. 2,5dl täysjyväpastaa
- 300 g siskonmakkaroita
- suolaa, pippuria
- (chiliä)
- (sokeria)
Kuullottelin sipulit ja kuorestaan puristellut siskonmakkaranökäreet pienessä öljytilkassa. Lisäsin tomaattimurskan, pienityt tomaatit, valkosipulin ja tomaattimurskan. Tämän jälkeen lisäsin kattilaan veden, pavut sekä pastan. Maustoin alustavasti, ja annoin kiehua porista, tarkistelin makua välillä, kunnes pastan ja liemen suutuntuma oli suuhun hyvä. Tomaattiliemihän tykkää kyllä pitkästäkin keittelystä, mutta tämä arkikeitto sai nyt porista vähemmän aikaa. Sitä kuitenkin tulee huomennakin vielä uudelleen lämmiteltyä, jolloin maku eikun paranee vaan. Hyvä tuli näinkin, noin puolen tunnin porinalla.
Sokerin lisäsin ainesosaluetteloon, sillä hyppysellisellä sokuria, on hyvä pyöristää liemen makua, jos se tuntuu jotenkin kitkerältä tai tulee tunne, että jotain tästä nyt puuttuu. Olin muuten ihan unohtanutkin, miltä nuo siskonmakkarat maistuivatkaan; jännä niitä oli puristella nökäreeksi ja oikein hienostihan ne tähän tomaattiseen soppaan istuivat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)