- Broilerin luuttomia leikkeitä tai filepihvejä
- Ryöpättyjä nokkosia
- Ruohosipulista tuorejuustoa
- Feta- tai salaattijuustoa muutama ruokalusikallinen
- Suolaa ja pippuria
- Pieni purkki kermaa tai muuta haudutusnestettä, kanalientä, vettä tms.
Lihanuijalla paukutellaan broilerit tasaisen paksuiksi ja leveämmiksi pihveiksi, jotta täytteen levittäminen ja rullaus sujuu näpsäkämmin. Nuijitut broilerit maustetaan suolalla ja pippurilla ennen täytteen laittamista.
Täytteen ainekset, eli nokkoset ja juustot sekoitetaan tahnaksi ja täyte levitetään broilereille. Rullataan pihvit ja kiinnitetään rulla cocktail-tikulla napakasti kiinni.
Paistokasarissa otetaan broilereihin hyvä paistopinta ja väri. Kaadetaan päälle pieni purkki kermaa, kanalientä tai vaikka vain vettä. Haudutellaan hiljalleen kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla kasarissa noin 45-60 minuuttia, riippuen mm. ovatko rullat leikettä vai filepalaa.
Herkutellaan raikkaiden kesäsalaattien kera ja varhaisperunatkin näiden kanssa maistuu.
Kevyt kurkkusalaatti
- Tuorekurkku
- Sipulia (maun mukaan)
- Levitettävää raejuustoa
- (Omenaa halutessaan)
- Suolaa ja pippuria
Kurkku kuutioiksi, sipuli hienoksi hakkelukseksi, sekaan levitettävä raejuusto. Maustetaan ripauksella suolaa ja pippuria.
Varhaiskaalisalaatti
- Pieni varhaiskaali
- Raastettua porkkanaa
- Raastettua kurkkua
- 1 prk ananaspaloja mehuineen
Kylläpäs alkoi maha kurnuamaan tätä reseptiä katsellessa, Nam! Nokkonen on kyllä itselleni ihan uusi tuttavuus,mutta taidanpa uskaltaa kokeilla! T.Herkuttelija
VastaaPoistaHei Herkuttelija! Rohkaisen Sinua todellakin kokeilemaan nokkosta:) Toimii erilaisissa ruuissa aivan pinaatin tavoin. Ja niin hyvää tekeviä ja terveellisiä aineita saa samalla, että ilolla näitä rullia voi mutustaa. Ja maistuu taatusti "vihreää" karttavillekin nämä herkkurullat:)
VastaaPoistaTäytyypä rohkaistua ja kokeilla!Kyllä niin houkuttelevia on:)) Lapset tykkää pinaatista,joten uskoisin, että nämäkin menee.T.Herkuttelija
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! Nokkosta kun ei tarvitse edes niin paljoa syödä, että saa samat hyvät ravintoaineet kuin pinaatissakin. Puhtaalta paikalta nuoria nokkosen lehtiä/alkuja keräilemään ja huuhtelu sekä pieni kiehautus, että poltinkarvat tuhoutuu, niin siitä se homma lähtee käyntiin. Ja suosittelen pakastamaan talvenvaroiksikin ryöpättyä nokkosta, niin eipä tarvitse pakastealtaalla pinaattiostoksilla välttämättä käydä. Kesän mittaan suunnittelin ainakin nokkoslettujen paistamista ja loppukesällä/syksyllä vähän tuhdinpaa ja lämmittävää nokkos-kaalikeittoa tehdä,niin että jos innostut hyvinkin tästä polttelevasta terveyspommista, niin ruokaidiksiä täältä voit niiden käyttöön saada:) Ilahduttaa kovasti saada uusi kokeilija tälle huippukasville:)
VastaaPoistaTäytyykin ottaa tämä nokkonen uudeksi tuttavuudeksi! Jos se tosiaan pinaattiin on verrattava.T.Herkuttelija
VastaaPoistaItse ihastuin viholiin eli nokkoseen heti ensikokemuksesta, vaikka alkuun arveluttikin. Nykyisin kevään tullen eniten odotan nokkosten maasta nousemista:D Toivon hyvää ja herkullista kokemusta tämän uuden villikasvin parissa.
VastaaPoista