Ennen juhannusta taas kevennetään. Säästetään tilaa pakollisten nuotiomakkaroiden nitriiteille, lihaisille iloille sekä kalaherkuille.
Tämä on todellista pika- ja terveysruokaa.
Mutta minun mielestäni hyvää.
Tässä ei ole mitään syntistä, kuin korkeintaan se, että sen nauttii työpöydän ja koneen äärellä sotkuriskistä piittaamatta, kuin Nigella Lawson konsanaan.
Kesäkurpitsapasta
- Kesäkurpitsa
- Tomaatti
- 1 valkosipulinkynsi
- öljyä
- suolaa, pippuria
Höysteeksi:
- fetaa ja oliiveja yrttiöljyssä
- paahdettua rapeaa sipulia
- (parmesaanijuustoa raastettuna)
Kuorimaveitsellä (tai juustohöylällä tai "mandoliinilla") vuollaan kesäkurpitsasta pitkiä ohuita suikaleita.
Tomaatti kuutioidaan ja valkosipulinkynsi halkaistaan.
Pannulle laitetaan liru öljyä, tomaattilohkot sekä puolitettu valkosipuli perään pehmenemään
(puolitetun valkosipulinkynnen voi halutessaan helposti noukkia pois ruuasta, mutta hyvän aromin takia sitä kannattaa kuitenkin edes pannulle "näyttää").
Tomaatin lämmetessä sitä tilsataan vähän esim. kapustalla tai haarukalla, kastikemaiseen muotoon, ja sekaan viskataan kesäkurpitsasuikaleet.
Kuullotetaan hetki, lisätään suola ja pippuri.
Valmis!
Ei mene ruuan teossa varmaan viittä minuuttiakaan. Ja tämän ruuan voi syödä ihan ilman lämmittämistäkin; raakaruokana. Itse tykkään kuitenkin lämpimän ruuan tunnusta, etenkin jos sen syö kevyenä illallisena. Ei kesäruoka tästä parane!
Valmista annosta voi sitten tuunata haluamillaan höysteillä.
Tykkään tuosta fetajuuston tuomasta suolaisuudesta ja paahettujen sipulien suutuntumasta annoksessa.
Kyllä tätä annosta syödessä voi hyvillä omillatunnoin suunnitella juhannuksen ylitsepursuavia bakkanaaleja ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)