Itse tehty kebab.
Se on oiva, helppo ja maukas ruokavaihtoehto pitopöytään.
Maistuu yleensä valtaosalle ruokailijoista ja höysteet voi valita jokainen mielensä mukaan.
Tekeminen on helppoa, suurikin määrä ruokaa valmistuu tuosta vain.
Esim. 3 kappaletta kilon pötkylöitä valmistuu uunipellillä siinä missä yksikin. Ja kebab-lihat voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, jolloin niistä on helppo leikata ohutta lastua juhlapäivään.
Ja taatusti riittää ruokaa isollekin porukalle.
Sillä välin kun ruoka itsekseen kypsyy uunissa sen kolmisen tuntia, kerkeää puuhastella kaikkia muita juhlavalmisteluja tai seurustella vieraiden kanssa.
Tarjolle voi asettaa lisäksi salaattibaarin; eli erillisiin kulhoihin salaattiaineksia, joista jokainen voi koota lautaselleen mieleisen yhdistelmän.
Lisäksi voi tehdä suuren kulhollisen vaikka pasta- , kana- tai tonnikalasalaattia.
Pitaleivät, sämpylät, tortillat ja patongit sopivat kebabin lisukkseeksi.
Myös riisi ja ranskanperunat maistuvat tämän lihan kanssa. Ja pelkkä salaattikin maistuu taivaalliselta, jos välttelee höttöhiilareita tai ruokavalio on gluteeniton.
Ja erilaisia soosseja ei pidä unohtaa!
Esimerkiksti Paholaisen Hilloa, joka on tomaattista tulista soossia. Sen vastapainoksi vielä jotain mietoa, kuten kermaviili- tai jogurttikastiketta.
Itse tehty kebab
- 1 kilo vähärasvaista naudan jauhelihaa
- 40 g aromisuolaa
- 20 g mustapippuria
Mausteet vaivataan hyvin taikinaan. Muovataan jauhelihasta pitkä ja tiukka pötky, joka kääritään folioon. Paistetaan miedossa, 100 asteen lämmössä, 3 tuntia.
Hidas paistaminen ja mieto lämpötila takaa oikeanlaisen rakenteen lihaan, jolloin siitä tulee tiivis ja "kebabmaisen" vuoltava massa.
Paholaisen hillo
(Tämän tomaattisen ja tulisen kastikkeen ohjeen sain vuosia sitten lähikauppiaaltani, harmi vain ettei ko. pikkukauppaa ole enää olemassa. Oli ihana paikka asioida.)
- 4 prk tomaattimurskaa
- 5 paprikaa
- 6-10 tuoretta chiliä (Sietokyvyn mukaan chiliä)
- suolaa
- 1 tl mustapippurirouhetta
- vajaa puoli kiloa hillosokeria
- Halutessaan voi laittaa myös 1-4 sipulia ja valkosipulia oman maun mukaan.
Tuoreet vihannekset kuutioidaan, keitetään seosta poreillen noin 15 minuuttia.
Purkitetaan puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin.
Säilyy jääkaapissa n.4 kuukautta ja on hyvää monen ruuan kanssa tai mausteena.
Jogurttisoossi
- Turkkilaista jogurttia
- runsaasti tuoretta basilikaa
- 1-2 valkosipulin kynttä puristettuna
- suolaa ja mustapippuria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)