syysloka

syysloka

sunnuntai 6. elokuuta 2017

Ahkeraa suunnittelua ainakin :)


Voi laiskuutta, kun se iskee, niin silloin mennään oikopolkuja niin että rytisee.
Lauantaisen työpäivän jälkeen ei minkäänmoiset kokkailut innostaneet, joten ylkä heitti makkarat grilliin ja lisukkeeksi laitettiin vain pihvitomaatin puolikkaita. Tai ei mitenkään "vain", sillä ne olivat oikeastaan makkaroitakin parempia, etenkin kun niiden pintaan vielä ripsautti itse tehtyä lipstikkasuolaa.

Ja niin oli masu nopeasti ja vaivattomasti täynnä ja jaksoi sitten hillojen pakastamisoperaation aloittaa hymyssä suin. Saunan jälkeen tein vielä  iltapalaksi banaani-lakkasmoothien: taatusti palautui kaikista viikon rasituksista tuon keltaisen eliksiirijuoman voimin.

📎📎📎

Tänään on vapaata. Ihanaa. Aurinko ei jaksa oikein paistella, ei niin mallikas kuvaussää siis. Mutta muutakin puuhaa kyllä riittää. Ensi viikolla on putkiremontin lopputarkastus, päässee(!?) vihdoin siivoamaan ihan kunnolla, ja matot pitäisi vielä pestä ennen sitä. Olen vetkutellut sen operaation kanssa koko ajan. Mutta jospa senkin vihdoin saisin loppuunsuoritettua. Ja pakkohan se on. Eihän sitä jynssätyille lattioille viitsi likaisia mattoja laitellakaan..

Leppoisaa sunnuntaita...

11 kommenttia:

  1. Välillä onkin oikein hyvä laiskotella😍 Herkut näytti ja kuulosti hyviltä, mutta tuo lipstikkasuola? kuinka sitä olet tehnyt?? Minulle lipstikka on tuttu ainoastaan teestä:)) Oijoi ja miten näytti herkulta tuo banaanilakkasmoothie!!😍 Mukavaa sunnuntai-iltaa sinne teille!!

    VastaaPoista
  2. Hei♥
    Lipstikkasuola, se on aivan vallattoman helppo tehdä. Laitoin vain kasviskuivuriin lipstikan lehtiä kuivamaan ja kuivat lehdet sitten murskasin morttelissa sormisuolan kanssa. Kuvia tästä tapahtumasta onkin tuolla ruokablogissani: Helmipuuroa, johon halutessasi pääset kurkistamaan tuolta oikean ylälaidan lehtikaalilettukuvaa klikkaamalla :)

    Ps. Lipstikkasuola on muuten mahtava lihaliemikuution korvaajakin. Eikä suolaakaan tarvitse laittaa ruokiin niin paljon, kun yrtin maku tuo itsessään suolaisuuden tuntua.

    Toden totta, niin voimaannuttavaa on välillä laiskotella:) Mahtavaa sunnuntai-iltaa sinne Teillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia tiedoista!! Nuo pitääkin käydä katsomassa..kuulosti niin jännältä se lipstikkasuola:) Olen niin uusi vielä näissä blogihommissa ja en siksi oikein osaa vielä näitä käyttää..että usein kyselyksi menee:)) ♥

      Poista
  3. Täälläkin olisi matot pesemättä, mutta pöh...ilmat ovat olleet niin kehnoja, ettei taitaisi saada kuivaksikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä!
      Joka toinen päivä sataa vettä, niin kuivata siinä sitten yhtikäs mitään :D Jostain jonkun "vanhan viisauden" olen kuullut, että matot kannattaisi pestäkin aina kesäkuun puolella, jotta kuivahtaisivat nopeasti ja hyvin. Tiedä siitä sitten..

      ...mutta itseäni lohdutan näin "mattimyöhäisenä mattopyykkiläisenä": Onneksi on pesulat keksitty :D ;D

      Poista
  4. Lakka on minun lempi Marja! Nam!
    Ja hyvältä näyttää pihvitomaatit ja makkara!
    Hienot kuvat! Millä ohjelmalla teet nuo kuvakollaasit?

    VastaaPoista
  5. Sama ♥ Lakka on niin hyvä marja. Sielunmaisemani on pohjoisen luonnossa, niin rakastan hilloja ja karpaloita:)

    Nuo tomaatit olivat kyllä niiiin heeeeeeeeerkkua. Mun lempparia. Ja makkara, sekin on kesäruokaa, niin kiireessä menee hyvällä ruokahalulla alas kuin väärä raha :D

    Suosittelen Sinulle kollaasien ym. tekoon ihan ilmaista PhotoScapea. Minulle on tuttuja kalliitkin kuvankäsittelyohjelmat, vaan tuolla tykkään tehdä itsekin. Nämäkin väsäsin tosi nopsaan sillä :)

    VastaaPoista
  6. Mukava onkin tehdä jotakin nopeaa ruokaa viikonloppuisin ja rentoutua ❤️Tuo smoothie olisi itsekin ihana kokeilla,harmi kun pakastimessa ei taida olla yhtään lakkoja 😭 Kivoja kuvakollaaseja oot tehnyt ❤️Mukavaa maanantai iltaa,hyvää yötä 😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toden totta, joskus tekee mieli viikonloppuisinkin mennä ruuankin kanssa siitä mistä on aita matalin, että jää aikaa sitten kaikelle muulle kivalle ♥

      Oi joi..!Suosittelen lakkavarastojen täydentämistä välittömästi!
      Lakka-baananismoothie on kyllä melkoinen voima- ja kauneusjuoma. Lakan siemenissä kun on niin paljon kaikkia hyvää tekeviä aineita ja antioksidantteja ja mitä kaikkee...ihan tuntui, että aamulla oli kaik´rypyt silottuneet! :D

      Poista

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)