syysloka

syysloka

keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Muikkutonttujen herkkukätköillä


Voi lämpöpohjalliset sentään!
Vihdoin sain pienen koosteen herkkuhetkistä viime viikonvaihteen kinkereistä valmiiksi. Ja ihan sopivaan aikaan, sillä näillä kuvin on hyvä päättää marraskuu ja ottaa huomenna vastaan juhlava joulukuu. Sitähän se on alkava kuukausi, yhtä juhlaa: itsenäisyyspäivä, joulu ja vuodenvaihde. Suuri juhlakuukausi kerta kaikkiaan.

Napa piukeena tuli viime viikonloppuna syötyä monenlaisia pikkujouluherkkuja. Oli kalaisia sekä  lihaisia makupaloja, ja välillä syömisen tiimellyksessä unohtui kuvatakin, että ei ole kaikista edes kuvatallennetta. Lämmin pääruoka, se jäi ihan kokonaan kuvaamatta, liekö kalaisien alkupalojen ruuansulatusnapsilla ollut osuutta tähän unohdukseen.😉!? No ei, ennemminkin täytetyn jauheliharullan herkullisuudella. Ei ollutkaan mitään perusmureketta, vaikka hyvää on sekin.

Mutta pääasia, että ainakin muikkuherkuista mätineen tullut joitakin räpsyjä otettua.
Suuri nautinto oli pieniä suupaloja maistella ajan kanssa. Ja ennen kaikkea: muikunmäti..voi, voi, kun kielen pienet makunystyräiset olivat räjähtää sen suoman tekstuurin ja maun ilosta. Harvinaista ja siksi niin ylellisen kivaa herkkua, juhlantuntuista mutusteltavaa kertakaikkiaan.

Ajattelin kasata blogiini kolmen snapsin -vinkkisarjan, eli pienet ja hauskat juhlanapanderivinkit vaikka pikkujoulun, itsenäisyyspäivän ja joulun runsaisiin, pitkänkaavan illallispöytiin.
Tässäpä niistä siis ensimmäinen sulattelutujaus.

Vinkki nro 1. Pikkujoulusnapsi: Granaattiomena-tequilashotti
(Jamie Oliverin jouluvinkeistä bongattu)

  • Granaattiomenaa
  • Tequilaa

Hyvin jäähdytettyihin, pieniin shottilaseihin ripotellaan runsaalla kädellä, piripintaan suorastaan, granaattiomenan siemeniä. Täytetään lasi tequilalla.

Voisi jopa sanoa, että vitamiinit, lämmike ja makujen ilotulitus samassa fingerporillisessa...ja siksipä tämä shottivinkki voisi olla uudenvuodenkin juhlatarjoiluun sopiva 😉.

♥ ♥ ♥

Vaan vielä on tähän loppuun, ilolla viikonloppua muistellen todettava, että kyllä olikin maukkain kalaherkuin muikkutonttuset pikkujoulujuhlijoita muistaneet ♥ 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)