syysloka

syysloka

sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Pyhäinpäivän jälkitunnelmissa

Eilinen lauantai eli pyhäinpäivän aamu valkeni aurinkoisena ja pakkasta oli viitisen astetta.

Pikkujoulukausi oli selvästi monella käynnistynyt, vaan itse vietin pyhän rauhallisesti, hyvän ruuan ja seuran merkeissä. Aloitinpa loput joululahjapaketoinnitkin. Samalla sytyttelin kynttilöitä kotosalla, edesmenneitä läheisiä muistellen, sillä nykyisellä asuinpaikkakunnalla ei ole hautumaata, jonne voisin kynttilöitä viedä, kuten tapana pyhäinpäivänä on ollut tehdä. Kuivuri puhisi hiljaisella hurinalla, oli aronioita pullollaan.

Herkuteltiin hyvällä ruualla. Valkosipulikermaperunoilla ja pippuripihvillä, joiden kylkeen kasattiin vielä erilaisia uunikasviksia: lantusta minitomaattiin. Alkupalana nautittiin yksinkertaista ja kevyttä herkkua: Eedenpuun hedelmiä, eli persimon hedelmää, jonka päälle ripotimme hipsauksen sormisuolaa ja chilihiutaleita.

Jälkiruuaksi oli kuutamokiisseliä, josta jo eilen postailinkin. Ja tietenkin pyhänpäiväkahvilla oli tuoreita kanelipullia sekä tryffelipalleroita.

Laittelin jo kotiin lisää jouluistakin.. tai oikeastaan enemmänkin talvista sisustustunnelmaa. Jäänhohtoista hopeaa kaitaliinaa ja paksumpaa verhoa ikkunaan. Täytyykin mainita hankkimastani kaitaliinasta, että kassalla myyjä kertoi menevänsä illalla pikkujouluihin ja aikoi uusiokäyttää ko. kaitaliinaa hartioillaan. Ja miksipäs ei. Se on läpikuultavaa ohutta kangasta, johon on ommeltu hopeisia baljettikirjailuja, ei siitä hartioille kiepsautettuna arvaisi, ellei tietäisi, että alkuperäistarkoitus kankaalle onkin kaitaliina.

Lauantaisaunassa tein rentouttavat kasvohoidot ja hengittelin lämmintä ilmaa keuhkoihin. Pakkasulkoilun jälkeen se tuntui ihanalta. Ollut vähän tukkoisuutta ja yskää, vaan onneksi ei ole oikeaksi lenssuksi asti vielä äitynyt, ja toivottavasti ei äidykkään. Olotilassa huomaa kuitenkin, että jotain helkutin romuskaa on kehossa, kun ei ole virtaa lähellekkään niin paljon kuin normaalisti.

On tehnyt rauhoittuminen ja itsensä hemmottelu, tuosta edellä mainitustakin syystä, hyvää ihmisen sielulle ja ruumiille.On taas vaan tullut suhattua ja touhotettua niin, että sykekin on ollut jatkuvasti ihan liian tapissa.

Tänään ovat pyhäinpäivän jälkimainingit menneet eilisen tavoin. Eli on  leppäiltynnä, syöty hyvvvvvää ruokaa, on pakkasessa tallusteltu, juotu kanelikahveita ja töllistelty  televisiosta (mm. Nigellan helppoja herkkuja heti aamulla ja parasta aikaa tässä lisää :D, on niin hyvä fiilis ja tunnelma ko. ohjelmassa) ja joitakin tubettajiakin huvikseen seurailtu.

Ylkä tuossa tuumasi, että itsenäisyyspäiväänkin on enää tasan kuukausi aikaa. Näin ne viikot vain vierii.

Mutta nyt katson mitä Nigella loihtii....tsaauuuuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)