syysloka

syysloka

maanantai 28. marraskuuta 2016

After the afterparty


Otsikon mukainen laulun luritus soi tänään radiossa ja sitä myöten jäi "korvamadoksi" päähän soimaan koko päiväksi. Viikonlopun juhlien jälkeistä arkeenpaluuta tämä maanantai on ollut; ja mikäs tässä, eikun uusia juhlia odotellessa. Alkajaisiksi on nyt vietetty alta pois ensimmäiset adventit ja pikkujoulukausikin avattu ihan urakalla, syöty masut piukeiksi ja nautittu "holidays are coming" -tunnelmasta.

Lauantain ilotulituksesta (samperi😒) myöhästyttiin, sillä se alkoikin parikymmentä minuuttia ennen ohjelmassa ilmoitettua kellonlyömää! Mehän vasta siinä vaiheessa, kun raketit alkoivat paukkumaan, autuaan tietämättömänä vedettiin takkia ja popoja ylle ja tehtiin lähtöä kaikessa rauhassa, ajatuksella: ´aikaa on´..no eipä ollut. Jäipä sitten taaskin raketit kuvaamatta. Otti pattiin, minulla on näköjään erityisen huono tuuri ilotulitusten näkemisten kanssa, aina tulee jotain häiriötä, että jää rakettien loiste näkemättä. Noh, vaan kun oli hynttyyt niskassa, niin tehtiin sitten happihyppelylenkki muuten vaan, ennen illan herkutteluja. Vielä en herkutteluista ole koostetta saanut aikaan, halusin tänään laittaa lumiraporttikuvan, kun pikkupakkanen pihalla paukkuu ja vähän aurinkokin kävi aamupäivästä kurkistelemassa. Kuvissa on tosin jo hämärä laskeutunut maisemaan ja pientä hyhmää sataa taivaalta.

Ai niin, Kirsille vielä lupaamani kaljaraportti 😃 Tuli tosi hyvä kotikalja, raikas, sopivan makea ja erinomaisen maistuva, siitä kertoo jo se, että viikonloppuna mennä humpsahti koko kolmen litran "mallasjuoma" parempiin suihin, suoraan jääkylmästä kattilasta kauhalla lapottuna mukeihin, en edes pullottamaan ennättänyt, eikä tuo olisi tarpeellista ollutkaan. Saunan jälkeen se maistui aivain superhyvältä, ja aion tehdä joulun seutuna sitä lisääkin; oli se niin helppoa ja nopeaa touhua. Itsenäisyyspäiväksi viimeistään pitää pistää taas kaljakattila käymään.

2 kommenttia:

  1. Jes!Jes!Pistähän tänne mulle kaljaohjetta tulemaan ;) Taitaahan se siinä paketissakin olla, mutta auta tietämätöntä alkuun.T.Sisko

    VastaaPoista
  2. Jep! Laitankin "mallasjuoman" ohjeen ihan erillisenä postauksena tänne, kunhan laitan uuden kaljasatsin itsenäisyyspäiväksi tulemaan. Hitsin hyvää siitä tuli ja oli niin helppo tehdä, että tee ihmeessä sinäkin vaikka joulukalja sitten, savusaunan päälle onpa kuules hyvä hörpätä makoisaa ja kylmää juomaa:)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)