syysloka

syysloka

torstai 1. joulukuuta 2016

1.12. Minimetsän jouluasukki


Minimetsiini, jotka syksyllä tein, muutti tänään, joulukuun ensimmäinen päivä, pieni tonttu punaisen joulupallonsa kanssa. Sieltä se kurkistelee hymyillen, sillä joulu tulla jollottaa.

Tänään alkaa televisiossakin joulukalenteri, jossa on Pirkka-Pekka Petelius sekä ihanan suloinen koira: Rekku. Sen verran lapsi asuu meikäläisessä (enkä siitä luovu), että katson joulukalenterin joka päivä, se on pieni hengähdys ja irtiotto, kanelikahvikupposen kera, arjen velvollisuuksien keskellä. Oma "Aivon narikkaan -moomenttini".

Eilen loppui Mastercheff Australia. Ja meikäläisellä oli tippa linssissä! Ei sen vuoksi, että ohjelma loppui, vaan kun ne kilpailijat olivat niin mahtavia siinä toisiaan kohtaan. Muiden maiden mastercheffit eivät ole olleet läheskään niin kivoja seurata, sillä niissä kilpaillaan ihan verissä päin, ja tunnelma on sen mukaisesti jotenkin ilkeän agressiivinen, välillä ahdistava suorastaan. Vaan tässä Australian versioissa, tuomarit olivat ihania, hassuttelevia, antoivat kritiikin rakentavasti ja olivat upean kannustavia. Samoin kilpailijatkin; eivät puhuneet toisistaan kakkaa tai puukottaneet selkään, vaan kannustavat toinen toisiaan aidosti, eikä se kilpailun jännitys kärsinyt hyvästä yhteishengestä yhtään. Päinvastoin, minäkin välillä oikein ääneen kiljuen kannustin, villasukat makkaralla pomppien, nenä telkussa kiinni, että kaikki kerkeäisivät saada pöperönsä valmiiksi. Kiva ohjelma, harmi kun loppui, vaan toisaalta, jääpähän nyt taas aikaa muihin askareissiin iltaisin, vaikka joulupuuhiin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)