syysloka

syysloka

keskiviikko 14. joulukuuta 2016

14.12. Vilinää ja vilskettä


Nyt ruksi seinään.
Sattuipa nimittäin niin, että eräjorma yllätti minut täysin: Hän halusi ihan oma-aloitteisesti lähteä tänään iltapäivällä shoppailemaan !?! Minä luulin ensi alkuun, että kuulin väärin. Olin kuulema vain katsonut häntä, ilmekään värähtämättä, kunnes aivoni viimein olivat reagoineet hänen ehdotukseensa. Silmäni olivat sillä hetkellä laajenneet lautasen kokoiseksi. No, eikait se ihme, jos lähestulkoon pelkkä ruokakaupassa käyntikin, on normaalisti sen tuntuista puuhaa, kuin tikkua kynnen alle työnnettäisiin😄.Tämä ainutkertainen tapaus on tännekin oikein ylöskirjattava, että voi halutessaan asian tarkistaa: tämmönen ihme on joskus tapahtunut.

Vaan kiva shoppailureissu meillä olikin!
Tarpeellista pelkästään tuli hankittua, kuten uutta peittoa ja tyynyä. Vanhat on taas aika laittaa vaihtoon ja uusi vuosi ottaa vastaan uusin petivaattein (ja putkin). EJ osteli miesjuttuja, kuten autotarvikkeita ja joululahjojakin. Kivaa oli, eikä edes ollut pahemmin ruuhkaa. Kotiin tultua keitettiin hyvät kahvit ja mutustettiin tuoreet karjalanpiirakat, oikein juuston ja suolakurkun kera.

♥♥♥

Eilen oli niin hoppuisa päivä, etten ennättänyt, enkä jaksanutkaan, jorista tänne oikein mitään. Horisenpa nyt senkin edestä sitten, kun energiaa kerta tänään riittää. Ihan on esimerkiksi eilisestä mainittava, että katselin askareiden ohessa, sivusilmällä, Lucia-neidon kruunaamistilaisuutta (tai miksikä sitä nyt sanotaankaan). Tuskailin ääneen, kun näin, miten kynttiläkruunun steariinit valuivat tyttöparan hiuksiin ja polttivat taatusti päänahkaa. Hyyyh, miten kiduttavalta se näyttikään! Vieläkin vetää ilmettä irveeseen, kun muistelen sitä näkyä ja mietin, miten pahalta on se polttavan kuuma tali päänahassa tuntunut.

 ♥♥♥

Laitoin juuri äsken, tämän reippaan ja touhukkaan pikku lauantain päätteeksi, pakasteesta marjoja kiehumaan (mustikkaa, vadelmaa, aroniaa ja puolukkaa), glögipohjaa varten. Sekaan vielä kanelitankoja, kokonaisia neilikoita, kardemummaa, inkivääriä ym. Ihana tuoksu leijailee nyt kodissa. Tällä hetkellä tuntuu jouluisalta.
Hyvä päivä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)