syysloka

syysloka

lauantai 9. joulukuuta 2017

Nietoksissa aatoksissa


Lunta tuli eilen reippaalla otteella.
Oli autoilijalla, pyöräilijällä ja jalkapatikkalaisellakin tekemistä muhjussa matkaa tehdä.

Mutta...tulipahan kerralla talvisen jouluisat maisemat.

⛄⛄⛄

Tänään olen miettinyt kuluvaa vuotta.
Tai oikeastaan kulunut viikko on saanut minut syvempiin mietteisiin. Mietteisiin siitä, että elämää ei oikeasti voi kovin tarkkaan suunnitella, ei edes viikkotasolla. Tai voi, mutta sitä havahtuu kyllä useammin siihen totuuteen, ettei se elämä sinun suunnitelmiasi kuuntele. Se tekee niinkuin haluaa.
Heittää kapuloita, kauheuksia tai suuria iloisia yllätyksiä matkallesi, jolloin elämäsi onkin kuin salaman iskusta ihan uusilla raiteilla tai ainakin hetkeksi ihan vinksin vonksin.

Ja vaikkei omassa elämässä tapahtuisi mitään ihmeellistä, niin läheisten tai tuttavienkin elämän kolhut ja yllätykset vaikuttavat väistämättä myös itseesi ja sinun elämääsi. Niin se vain on.

Kulunut viikko on ollut hyvä muistutus taas siitä, että ihmisen on hyvä elää jokainen hetki, läsnäollen ja aistit avoinna ja herkkinä. Pienet turhuudet ja nipotukset on hyvä unohtaa ja katsella kaikkea vähän armollisemmin. Kokonaisuutena, jossa pienet säröt ovat vain luonnetta tuovia ja kasvattavia osia.
Nauttia hyvistä asioista, tuijottamatta epätäydellisyyksiä tai niitä asioita, jotka eivät niin miellytä.

Siispä: Aistit avoinna itse ainakin nautin tänään valkoisesta hangesta, kynttilöiden liekkien loimusta, saunan lämmöstä, tippuvista hikipisaroista nenän päässä, ruuan tuoksuista ja mauista.
Sekä rakastan minulle tärkeitä ihmisiä, jotka on elämäni polulle heitetty (tai heittäytyneet), niin pyytettömästi kuin vain voin ja suinkin osaan.  

Nautitaan elämästä ja sen kauniista puolista.
Jk. Eikä stressata joulun tulostakaan. Se tulee kyllä ilman stressiäkin. Katsellaan vaikka tähtitaivasta hössötyksen sijaan...✨☆✨7 kommenttia:

 1. On kaunis talvinen maisema, jouluinen. Olen samaa mieltä kanssasi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos ♥
  Toivotaan, että luminen ja valoisampi maisema säilyisi ihan koko jouluajan.

  VastaaPoista
 3. Kaunis kirjoitus!❤
  Nautitaan elämästä eikä stressata joulusta.😊❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥
   Välillä sitä elämä pysäyttelee, jos ei itse älyä hidastaa.

   Nautitaan elämästä
   ...ja joulusta, ihan vain juuri sellaisena kun se kullekin eteen tulee.
   Vuodet ja joulut ovat erilaisia, ne on otettava vastaan sellaisena kuin ne kulloinkin eteemme tulee. Se on vain elämää. Yhtä aikaa ihanaa ja raadollista.

   Poista

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)