syysloka

syysloka

lauantai 13. toukokuuta 2017

Tuoksuu grillipihoilta


Aurinko paistaa ja koleahkosta kelistä huolimatta pihoilla on kevätpuuhien meininki. Nenään leijailee grillauksen tuoksuja ja korviin kantautuu siihen touhuun liittyvää iloista puheen purpatusta. Kerrotalojenkin pihoilla haravat heiluivat kevättalkoiden hengessä. Äitienpäiväksi pihat kuntoon.

Keväistä eloa toi silmiin myös kaksi ohitse liihoittelevaa perhosta, keisarinviitta ja suruvaippa, joista en vauhdissa saanut kuvaa. Minua vähän suretti ja mietitytti, että näinköhän noille kauniille siivekkäille löytyy mitään syötävää, sillä maat ovat täällä edelleen routaisen ruskeana, jostain pieniä vihreitä alkuja yrittää ylös valoon puskea. Pajunkissatkin ovat vasta nyt puhjenneet.

Jäät antavat koko ajan enemmän tilaa avovedelle. ..mutustelen tässä savulohella päällystämääni näkkäriä ja mietiskelen maailman menoa. Harmittaa vähän, kun äitienpäivä suunnitelmani ei nyt onnistuneet ihan siten kuin halusin, mutta sellaista se elämä välillä on. Tänään saunaa ja ihan vaan rentoutumista ja palautumista. Ensi viikolle on luvattu jonnekin päin jopa 25 asteen lämpöjä.


No, tuskin tänne kuitenkaan, mutta toivottavasti lämpenee reippaasti, sillä haluan pian päästä kuvaamaan kukkivia omenapuita kotipihalle
 🀢
Eilen oli todella hauskaa jutella eri puolilta Suomea tulleiden kauppiaiden kanssa. Oli lohdullista kuulla, että on muuallakin kevään kanssa ollut tänä vuonna melkoista odottelua.

💮 💮 💮

Jk. Suruvaipasta tuli vielä mieleeni...Mauno Koivisto kuoli eilen illalla. Se kosketti, sillä hän oli oikeastaan ensimmäinen presidentti, jonka lapsuudesta kutakuinkin muistan ja uutisen myötä jotenkin omakin, tähän astisen elämän aikajana, ilmestyi hetkiseksi silmien eteen. Kepeitä multia "Manu".

2 kommenttia:

  1. On tämä kevätsää ollut oikukas - ei ihme, että Pekka Pouta repesi säätä esitellessään:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On, todella keikkuva kevät tänä vuonna:D Olin aamuteeveen äärellä, kun Pekalla petti pokka "lämpöisistä" kevätsäistä kertoessa, itsekin siinä ratkesi väkisin ääninauruun :D :D

      Poista

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)