syysloka

syysloka

maanantai 2. toukokuuta 2016

Simasuiden tulipallot


Tuliset lihapullat

  • 800g nauta-sikajauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 1,5 dl korppujauhoja+vettä 
  • 2-3 kananmunaa
  • mauste- sekä mustapippuria
  • chiliä sietokyvyn mukaan
  • suolaa
  • pippurisulatejuustoa pullien sisälle
Turvota korppujauhot vedessä (vettä niin, että jauhot peittyvät).
Hienonna sipuli ja paprika ja kuullota ne kevyesti.
Hienonna valkosipuli.
Lisää jauhelihaan kuulotetut sipuli ja paprika, hienonnetut valkosipulinkynnet, turvotetut korppujauhot, munat sekä mausteet.
Vaivaa hyvin taikinaksi.

Muotoile pullia.
Halutessasi laita sisälle pippurisulatejuustoa.
Paista kypsäksi paistokasarissa ..paistoaika ja lämpötila riippuu lihapulliesi koosta.
Mitä isompia pulleroita, sitä miedommalla lämmöllä ja pidempään. Pikkupullat kypsyy nopeammin.
Huom! Nämä pullat olivat todella isoja, miehisellä tyylillä muotoiltuja..ei mitään coctailpullia :D

Hedelmäpommibooli
Churroja, eli munkkitankoja.


Rohkaistuin sittenkin leipomaan vappuleivonnaisia, että tulee se vappuun kuuluva "munkkirasvan tuoksu nenään juhlapäivänä.

Maku-lehden resepti näihin sokerisuiden leivonnaisiin.

Churrot eli munkkitangot:
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1rkl tomusokeria
  • 1tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 dl vettä
  • 100g voita
  • 3 munaa (keskikoko)
Uppopaistamiseen : 5 dl rypsiöljyä

Yhdistä jauhot, sokerit ja suola.
Kiehauta kattilassa vesi ja kuutioitu voi. Lisää kattilaan jauhoseos koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä.

Lisää munat yksitellen samalla sähkövatkaimella vatkaten, kunnes taikinasta muotoutuu pallo.
Siirrä taikina metallisella tyllalla varustettuun pursotuspussiin. Nosta taikinapussi jääkaappiin ja anna seistä 2-24  tuntia ( eli taikinan voi hyvin tehdä jo edellisenä iltana valmiiksi odottamaan paistoa).

Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 170-180 asteiseksi. Testaa kuumuutta pienellä määrällä taikinaa. Jos taikina muuttuu kullankeltaiseksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.

Pursota kuumaan öljyyn varovasti 10 cm:n pituisia tankoja. Paista ne kullankeltaiseksi muutama tanko kerrallaan, 1-2 minuutin ajan.
Nostele tangot reikäkauhalla talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin.
Tarjoa churrot vastapaistettuina suklaakastikkeen kera tai halutessasi sokeroi vastapaistetut churrot.
Nautitaan tuoreena.




2 kommenttia:

  1. Millä nuo kurkut on tehty,mitkä on tulipallojen seurana?Veikeän näköisiä;)

    VastaaPoista
  2. Aivan! Ne on tehty semmoisella aaltoteräisellä veitsellä, jota kovasti toivoin joululahjaksi ja sainkin:) Sillä saa leikattua ranskanperunoita tai vaikka aaltoilevia kurkkusiivuja tai mitä vaan kivoja suikaleita aikaan. Tulee vaihtelua kasvisten ulkonäköön. On niin ihana veitsi:)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)