syysloka

syysloka

tiistai 5. heinäkuuta 2016

8 jalkaa

..kuin seinälukilla konsanaan. Ne olisivat olleet tänään tarpeen kun on niin kiirettä pitänyt.
Lukki-otukset ovat näköjään taas "kypsyneet". Tarkoitan tällä sitä, kun tiettyyn aikaan kesästä näitä pitkäkoipisia veijareita alkaa ilmestyä seinille, etenkin vaalearakanteisille ulkoseinille.

Ensimmäisen lukin kötäleen näin tänään.

Mutta tärkeimpään; nyt on pakastuskapasiteettia lisätty.
Olen valmis satokauden aloitukseen!

Tänään saa pakastin hurkutella itsensä täyteen toimintakuntoon ja kylmyyteen. Huomenna voin jo sinne jotain ruveta ahtamaankin.
Ja siskollekin on nyt Vallillan matto-ihanuus noudettu...terveisiä vaan:)

Enkä ole vieläkään kerennyt himoitsemaani tomaattikeittoakaan keittelemään. Vaan ehkä huomenna olisi sitten vihdoinkin myös sen aika. Tomaatit ainakin ovat jo punaisia, makoisia ja pehmeitä ...oikein keittoon pääsyyn kirkuvia.

Oi, nyt alkoi metsien kätkemä. Pakko mennä taas.


6 kommenttia:

 1. Minäkin olen odottanut misä nuo lukit on. Nyt niitä on alkanu näkyä ja osallahan noista kavereista on vain kuusi jalkaa. Kyllä noita näkyy ihan tummillakin pinnoilla, ehkä ne vaan vaaleasta pinnasta erottuu paremmin :)

  VastaaPoista
 2. Niiden kuusijalkaisten puuttuvat koivet ovat varmaan jääneet joskus oven väliin :D Nuo kun pyrkivät iltaisin hämärässä hiipimään sisätiloihin, niin vahinkoja voi sattua, kun ovi vedetään nenän edestä kiinni...jää jalka helposti oven väliin:D Jostain olen lukenut tuon vaaleat pinnat, että niillä eritoten viihtyisivät, vaan kyllä taitaa kelvata seinusta kuin seinusta:)

  VastaaPoista
 3. Meillä on huomattu että syksyllä ihan odottavat lämpöiseen pääsyä, ottavat oikein spurtin kun avaa oven.

  VastaaPoista
 4. Saman olen minäkin huomannut. Kovasti ovat sisääntulohaluisia Lukki-koipeloiset ja etenkin ilmojen viilettyä...ihan kuin oikein oven takana odottaisivat kavereineen, josko pääsisi sisään;)

  VastaaPoista
 5. Ei niiltä kuusi jalkaisilta ole jalkoja hävinny, vaikka usein noilta lukeilta jalkoja puuttuukin. En tiedä onko nuo kuusi jalkaiset oma rotunsa, mutta niitä minä ihan eniten olen nähnyt kiipeilemässä :) Tuollaisen kuvasi lukin olen nähnyt todella harvoin.

  VastaaPoista
 6. Tuolla seinälukilla on normaalisti 8 jalkaa, mutta esim. uhattuna se voi pudottaa koipensa hämätäkseen saalistajaa, joka jääkin ihmettelemään sätkivää jalkaa ja sillä välin "Daddy Longleg"- pääsee pötkimään pakoon. Nehän ovat meille ihmisille varsin hyödyllisiä otuksia, kun syövät haittaeläimiä, esim. punkkeja. http://www.hyonteismaailma.fi/hyonteiset/hamahakit-ja-lukit/

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)