syysloka

syysloka

keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Sleepyhead Day

eli unikeonpäivä sanoo kalenteri tänään.

Minä nukuin tänä aamuna ihan sopivasti, ei tarvinne pelätä että unikekona koko vuotta koisailisin:D

Kauraletut "imaisi" liraukseni tuota siirappia itseensä hetkessä, niin kuvissa sitä ei lettujen päällä näy :D Koristeeksi laitoin kuivattuja banaanilastuja.


Aurinkoisen aamun innoittamana ajattelin tehdä vähän hauskemman aamiaisen. Paistelin kaura-banaanilettuja ja niitä mussuttelin itse tekemän sitruunasiirapin ja tyrnimarjojen kera muutamat napaani. Kyllä jaksaa tätä päivää paahtaa taas.

Yleensä olen tehnyt banaaniletut vain sillä  yksinkertaisimmalla ohjeella eli: 2 munaa ja yksi banaani, sauvasekoittimella taikinaksi, ja oman maun mukaan sekaan kanelia, vaniliasokeria tms.

Nyt päätin kokeilla Soppa365 sivuilta löytämääni reseptiä. Siinä oli tuon pirteän imelän sitruunasiirapin ohjekin.

Minun makuuni tuo setti oli himpun verran liian imelä, niin lisäsin muutaman tyrnimarjan annokseen antaamaan kirpeyttä. Toimi omaan suuhun.

Tuo sitruunasiirappi oli kiva kokeilu.
Vaikka sokerisia juttuja vältän yleisesti ottaen, voi tuota sitruksista makeaa käyttää vaikka kuumiin ja kylmiin juomiinkin/drinksuihin tai herkutella muidenkin marja tai jäätelöherkkujen kanssa.
Minulla makeutusaineena yleensä toimii vain luomuvaahterasiirappi (hunajaa en voi allergian takia käyttää). Vaahterasiirappi on ihana tuote ja kuuluu yllättäen maailman  terveellisimpien ruoka-aineiden joukkoon suuren antioksidanttimääränsä vuoksi. Ja sillä kyllä pienelläkin määrällä saa suun makiaksi ;)

 

Kaura-banaaniletut

  • 2 dl kaurahiutaleita 
  •  1 tl leivinjauhetta  
  • 1/2 tl suolaa
  •  2 banaania  
  • 3 kananmunaa
 

Paistamiseen: voita tai öljyä

 

Sitruunasiirappi

  • 1 sitruuna 
  •   2 dl sokeria 
  •   2 1/2 dl vettä

 

Valmistusohje

 

Kaurapannarit
  1. Mittaa kaurahiutaleet kulhoon. Sekoita niiden joukkoon leivinjauhe ja suola. Kuori banaanit, taita palasiksi ja pudota ne kulhoon. Riko kananmunat banaanien ja kaurahiutaleiden joukkoon.
  2. Soseuta taikina sauvasekoittimella tasaiseksi. Surruuttele, kunnes taikina on melkein sileää. Kaurahiutaleista saa kuitenkin jäädä vähän rouheisuutta. 
  3. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä. Sulata voi pannussa ja kaada taikinasta kolme pientä pannukakkua pannulle. Kun valutat taikinaa yhteen kohtaan, se leviää kauniin pyöreäksi pannariksi. Käännä muutaman minuutin jälkeen ja anna toisenkin puolen ruskistua. Paista loputkin pannarit.
Sitruunasiirappi
  1. Pese sitruuna ja leikkaa se siivuiksi. Mittaa pieneen kattilaan sokeri ja vesi. Lisää sitruunasiivut. 
  2. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Ota halutessasi sitruunasiivut pois. Anna jäähtyä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)