syysloka

syysloka

torstai 23. kesäkuuta 2016

Juhannusklisee no.4

" Juhannuksena syödään uusia perunoita, silliä ja grillimakkaraa."

Kyllä! Se on jämpti! Näin tehdään!
Uudet perunat on semmoinen sesonkiherkku, että sen syönnistä ei tingitä. Ja jos joskus makkaraa kerta syö, niin se on juhannuksena!

Juhannusruuhkat ovat alkaneet, tuossa justiinsa radiossa uutisissa siitä kertoilivat.
Minullakin oli pieni juhannusruuhka keittiössä, kun yritin äsken pikapikaa saada sillit ja pikkelöidyt kasvikset purkkiin.

Tänä vuonna kokeilin katajanmarjasillin ohjetta. Tein hyvin pienen purkillisen sitä maistiaistuliaisiksi uusille perunoille.
Ja grilliherkkujen sekä savukalan kylkeen tein pikkelöityjä kasviksia, joita uusimman Kotivinkin sivuilla oli savukalalle suositeltu. En tosin sillä, vaan Kotilieden reseptillä.

Pikkelöidyt kasvikset näyttävät olevan tänä vuonna juhannusresepteissä esillä, siinä missä grilliribsitkin. Ja niitäkin pitäisi juhannuspöydästä tänä vuonna löytyä.

Eniten kyllä itseäni kiinnostaa tänä jussina päästä savustelemaan lohta. Kävin pienoisen kirjolohifileen ostamassa, pääseepähän sitten edes testaamaan uutta masiinaa:D
Otan masiinan mukaan juhannuksen viettoon, niin näkee miten paljon se savua tupruttaa; etten "ensi puraisua" parvekkeella testaa, jos sattuukin kunnon savupössäyttelijä "muurikka" olemaan.


Katajanmarjasilli

4 kevytsuolattua sillifilettä
4 dl purjoa suikaleina (käytin uutta kotimaista sipulia)

2 dl vettä
1dl etikkaa
1 dl sokeria
1 rkl katajanmarjoja

Lado viipaloidut sillit ja purjot/sipulit kerroksittain puhtaaseen lasipurkkiin.
Kiehauta liemi ja kaada sillien päälle. Anna maustua vähintään seuraavaan päivään.

Pikkelöidyt kasvikset (Kotilieden reseptillä)

1-2 porkkanaa
1/2 kurkku
4 kukkakaalinkukintoa (minä laitoin vihreän parsakaalin kukintoja)

Liemi:
2 dl vettä
1/2 dl etikkaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi (itse en tätä laittanut tällä kertaa)


Kuori porkkana ja leikkaa tulitikun ohuiksi suikaleiksi. (Itse laittelin vähän rustiikimpia paloja, miellyttää minun silmää, ja etenkin kun ehtivät marinoitua vuorokauden, niin makua on taatusti)
Pese kurkku ja leikkaa suikaleiksi.
Pese kukkakaali, irrota kukinnot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Laita kattilaan vesi, etikka, sokeri, suola ja hienonnettu valkosipuli. Kuumenna kiehuvaksi, anna kiehua niin, että sokeri on sulanut. Kaada liemi kasvisten päälle. Anna marinoitua huoneenlämmössä 3–4 tuntia tai seuraavaan päivään.
Jos teet pikkelöidyt kasvikset jo edellisenä päivänä, laita ne kylmään, kun liemi on jäähtynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)