syysloka

syysloka

torstai 30. kesäkuuta 2016

Sininen kesäkuu

...vaihtuu vihreäksi heinäkuuksi huomenna.

Jotenkin miellän kesäkuun raikkaan siniseksi; veden ja taivaan väriseksi.

Heinäkuu sen sijaan on mielikuvissani laiskanpulskea ja vihreä. Joka paikka on täynnä yltäkylläistä vihreyttä ja vehreyttä, lehdet ovat täydessä koossa ja havisevatkin jo eri lailla kuin kesäkuussa. Lokit huutaa iltaisin järveltä tietynlaisen laulukoosteen.
Heinäkuussa on usein sellaista lomakuukauden laiskuutta, lämpöä ja raukeutta. Istutaan vaan vetämättömänä  aurinkotuolissa otsa hikisenä ja tehdään pieniä puhdetöitä, luetaan lehtiä tai lakataan varpaankynsiä. Odotellaan rapujuhlia ja käydään kesäteatterissa. Tai ei tehdä mitään. Kunhan ollaan vaan...

...se heinäkuun helteinen fiilis, kun istuttiin lapsena kavereiden kanssa muurin päällä ja syötiin lauantaipussista karkkeja ja heiluteltiin jalkoja, eikä tehty mitään muuta.

Mutta mitä jäi päällimmäisenä käteen kesäkuusta?

Ainakin lyhyt ja maantienvärinen tukka, hienoja kuvausretkiä, pyöräilyä, savunmakua, villiyrttien keräilyä, sopivasti juhlaa ja mukavaa arkea. Ei mitään suurta vuoristorataa tai haippii, ihan vaan sellaista leppoisaa elämää ja kivoja luontokokemuksia ja normaalia arkea, jonka kohokohtana taisi  olla vain  kaupassa käynti :D )


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)