syysloka

syysloka

maanantai 27. kesäkuuta 2016

Pöntöt vaan pöhisi

Paluu arkeen.
Aamupalaksi porisi kaurapuuro ja juhannuksena aamiaiseksi nautitut savulohisämpylät oli kaunis muisto vain makunystyröiden päällä.

Minähän raahasin oman savustuspönttöni mukaan jussin viettohon, sillä halusin testata, kuinka paljon siitä savua lähtee ja uskallanko sitä sitten parvekkeella kärryytellä.

Suureksi ilokseni sain huomata, että savun määrä oli riittävän vaatimaton parveke olosuhteisiinkin. Valtaosan ajasta pöntöstä ei tuhissut mitään savuja ulos. "Muru"-muurikka oli siis hyvä ostos. Uskallan sillä parvekkeellakin pössytellä silloin tällöin.

Isommassa ja tehokkaammassa isäntäväen pöntössä pöhisi haukea ja ahventa. Ja esikypsennetyt grilliribsitkin sen uumenissa sai pintaansa hienon viimeistelyn ja pikantin savun maun. ..ei tosin kalojen kanssa yhtäaikaa,vaan juhannuspäivänä mutusteltiin sormet sotkussa grilliribsejä. Aattona savusivat kalat.

Kyllä pelti kiiltää...

Lohi (reilu 600g) savustui minun pikku muurikalla 25 minuutissa. Ja oli hyvää. Kyllä veti suuta hymyyn :)

Pikku haukia ja ahvenia, oli mehukkaita ja maukkaita nämäkin "alkupalat", eli ruuan teko ruuat :D

Herkullisia ribsejä ja kylmää rose-viiniä palan painikkeeksi. Koivun oksat ronskisti tuoppiin, ettei ole turhaa hienostelua...

Enpä haluaisi tuon hauen vieressä uida polskutella. Suuhun mahtuisi melkein minun pää! Ja hampaat terävät kuin kaktuksen piikit
Juhannussauna oli lämmin ja siellä viihtyi pitkän tovin.

Käytiin tekemässä saunavastat tietenkin.
Saunakahvilla rommi-luumujäätelöä. Ihana makuelämys. Samalla ihastelin kyläpaikkani hienoja valaisimia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)