syysloka

syysloka

tiistai 28. kesäkuuta 2016

Arkiruoka ja iltarauha

Ilta-aurinko paistaa.
Masu on täynnä maukasta kaalipataa ja lobeliakin näyttää silminnähden virkistyneeltä saksikäsittelyni jälkeen. Mehiläinen on roikkunut sen kimpussa jo yli tunnin. Toki se välillä pesällä piipahtaa ja palaa takaisin.

Mikäs tässä taas ihmisen kesäillassa ollessa.

Kaalipatakokeilustanikin tuli sen verran hyvää herkkua, että laitanpa sen tänne muistiin. Jauhelihaa ei edes osannut kaivata tähän ruokaan.


Lihaton varhaiskaalipata

  • 1 pieni varhaiskaali
  • 1 sipuli
  • pari isoa herkkusientä
  • 1 dl punaisia kuivalinssejä
  • 1 -1½ dl soijarouhetta
  • tilkkanen öljyä paisteluun
  • suolaa, pippuria
  • (ripaus chiliä)
  • vettä
Suikaloi kaali ja sipuli.
Ruskistele niitä korkeareunaisessa paistokasarissa, öljytilkassa, siten että kaalit selvästi "vajuu" (luovuttavat vettä ja hieman  karamellisoituvat pinnastaan). Suikaloi sienet ja nakkaa sekaan paistumaan.

Lisää huuhdellut linssit ja soijarouhe. Lisää päälle vettä sen verran, että padan ainekset juuri ja juuri peittyvät.
Mausta jo alustavasti tässä vaiheessa, että suola ja maut imeytyvät nesteestä myös linsseihin ja soijaan.
(Halutessa voi käyttää kasvislientä tai suolan sijasta soijakastiketta.) 

Hauduttele kannen alla kunnes linssit ja kaali ovat suussasulavia. Loppuvaiheessa kypsennystä voi kannen ottaa pois, jos näyttää, että koostumus on liian nestemäinen.
(Itse tykkään jopa hauduttaa hieman yli, jolloin linssit vähän muussautuvat ruokaan.)
Maista ja tarkista maku. Halutessaan tähän voi laittaa siirappiakin lirauksen, niinkuin usein kaaliruokiin laitellaan.

Nautiskele puolukkahillon ja vaikka pikkelöityjen kesäkasvisten kera.

Hiton ruma, mutta maukas arkiruoka:D
(+ terveellinen, suorastaan hävyttömän edullinen, nopea sekä helppo pataruoka, joka maistuis varmaan perinteisemmänkin kaalipadan tai laatikon ystäville.)


2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselle tuo kaaliruoka!! Itse en osaa linssejä tai soijaa käyttää,mutta on kait niitä uskallettava kokeilla.Hienoja kuvia sulla täällä : )

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia:) Tosi ihanaa, että kuvat miellyttää silmää. Suosittelen kokeilemaan linssejä ja soijaa. Ovat niin super helppoja, edullisia ja nopeita raaka-aineita arkeen. Ja voi monipuolisesti tehdä erilaisia ruokia. Soijarouhetta voi käyttää jauhelihan korvaajana monissa ruuissa ja linssejä voi syytää ihan mihin vaan salaatista soppaan:)Soijarouheessa tärkeintä on minusta, että sen antaa imeä aina ensin makua rauhassa, jolloin se monelle menee ihan jauhelihasta. ..ennenkuin kertoo totuuden;)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)