syysloka

syysloka

maanantai 27. maaliskuuta 2017

Yllättävä aamu


Olin varautunut rauhalliseen, vapaaseen maanantaihin.

Ei toteutunut.
Aamulla, heti seitsemän jälkeen asuntooni tulvi miestä kuin meren mutaa. Tämä asunto ei vielä tänään olisi ollut rakennusvuorossa, mutta jostain kumman syystä, ylimääräistä miestä oli irtautunut toisesta urakasta, niin kysyivät sitten, voivatko tulla jo etuajassa, kun on joutilasta miestä tekemään.

Pöllämystyneenä sanoin vaan että, joo. Sittenhän se olisi taas yhden askeleen valmiinpana tämä remppahomma.

Pimppaluuri.
Opin uuden terminkin. Siis  bideesuihkusta on kyse. Kuuntelin sivukorvalla ihmeissäni, että mitä ihmettä ne oikein meinaavat asentaa kylpyhuoneeseeni, kun p-luuri-sana vilahteli lauseissa välillä; sen asentamisen kanssa oli jotain probleemaa, ei uuteen hana- ja putki systeemiin sitä oltu mitoitettukaan...

No, mutta, en viitsinyt siinä putki-poikien selän takana, kädet lanteilla kyylätä ja patsastella koko päivää, vaan jätin heidät ratkaisemaan luuri-pulmaa ja läksin aikaani tappamaan ostoksille, kirpparille sekä kirjakaupan alennusmyynteihin.

Ja se ei ollut hukkareissu laisinkaan. Sain puoleen hintaan Viettelevät villiyrtit kirjan.
Kuinka olenkaan iloinen! Siinä on niin hienosti esitelty villiyrtit, joita voin innolla kitkeä ruokapöytääni. Uusia idetoita, tietoa ja etenkin ihania reseptejä...oijoi...Kuinka rupesinkin innolla odottamaan uutta kasvukautta. Ai niin, ja lähtihän sieltä kirjakaupasta mukaan vielä auringonkeltainen, mukavan paksu luonnostelukirja. Pääsen ideoita tuhertelmaan muistiin, piirrusteltuina kuvina ja höpinöinä.

Kirpputorilta en löytänyt kuin hauskoja postikortteja.

Katupöly tunki jo sieraimiin. Taivaalla lensi yksinäinen joutsen.
Huomenna taas remontti jatkuu. Asentavat uutta pönttöä, keittiön putkia, kattoa rakennetaan ja mitä kaikkea. Vaan huomenna tuskin kadulla hiekka pölisee; rupesi satamaan lunta, ja reilusti! Maa on taas aivan valkeana.
Tämmöinen maanantai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)