syysloka

syysloka

lauantai 25. maaliskuuta 2017

Kynttiläillallinen


Tänä iltana Earth Hour -kampanja antaa hyvän syyn tunnelmoida ihan luvan kanssa klo 20.30-21.30. Tunnelmoidaan tunti ilman valoja; näytetään pieni yhteinen valomerkki, että välitämme ilmastostamme ja ympäristöstämme.

" Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, johon kaikki voivat osallistua. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille. Earth Hour ei siis ole sähkön- tai energiansäästötempaus."

Eli pistetään porukalla illalla sisä- ja pihatuikut palamaan, jätetään television ja somen seurailutkin hetkiseksi, puetaan lämpimästi päälle, otetaan peitot ja viltit kainaloon, keitellään kuumat totit termariin, istutaan piha-tai parveketuoleihihin, käperrytään peittoihin ja kuunnellaan hetki ulkosalla oleillen, kuuluuko pöllöjen soidin puputuksia tai kaupungin ääniä. Terästetään kuuloaistia ja yritetään poimia iltaäänien seassta yksittäisiä ääniä; koiran haukahdus, junan pillin vihellys, iltarientoihin kulkevan väen naurun helähdys, tuulen kohahdus oksistossa.. tai onko ympärillä vain täysi hiljaisuus.

Puhdas, turvallinen ja hyvä elinympäristö on tärkeä asia, niin ihmisille kuin eläimille.

Tunnelmallista ja mukavaa lauantaita


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)