syysloka

syysloka

maanantai 20. maaliskuuta 2017

YötäpäivääKevätpäiväntasaus.
Päivä ja yö ovat lähestulkoon yhtä pitkiä kaikkialla maapallolla. Pohjoisnavalla alkaa puolen vuoden pituinen päivä ja etelänavalla yö, aamu-uutisissa kerrottiin. Tästä sitä lähdetään kohti valoisampia vuorokausia ja kellojakin siirrellään taas kesäaikaan ensi viikonloppuna. Siitä touhusta en tosin niin välitä, minun unirytmi sekoittuu näistä siirroista pitkiksi ajoiksi.

Entisaikoina kevätpäiväntasauksen päivään liittyi tärkeitä suoritettavia askareita, sillä silloin tehtiin tulevaksi kesäksi ottavimmat ongenvavat ja uistimet.  Myös ei toivotut pajukot, lepikot ja lutikat hävitettiin tehokkaimmin juuri kevätpäiväntasauksen tietämillä.

    🌗 🌗 🌗

On niin rentouttava ja mukava viikonloppu takana, että vieläkin sen muistot kantaa ja maanantai ei tunnu yhtään niin rasittavalta kuin tavallisesti. Pakkanen oli yön aikana kirinyt ihan reippaisiin lukemiin, vaan jospa tämän pakkasen jälkeen rupeaisi yötkin jo olemaan suojan puolella, lumet täältäkin lähtisivät, pyöräteiden jäänilput sulaisivat ja kevät tulisi kohinalla. Ainakin säätiedot lupaavat  suorastaan "vyöryvää helleaaltoa" loppuviikkoa kohti.

Eilen yritettiin joutsenia bongailla, sillä niitä oli nähty lauantainakin ihan 7 yksilön rykelmässä, mutta eilen ei ollut etelätuulta, jonka myötäisenä muuttolintuja eniten näkyy tulevan, eli ei nähty joutsenia, ei. Ensimmäisen, yksinäisen lokin sentään näin korkealla, sinitaivaalla jo liitelevän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)