syysloka

syysloka

sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Kurkuman keltainen kalakeitto


Eilisen aurinkoisen ja energisen ulkoilupäivän päätteeksi väsäsin kalakeiton. Valitettavasti tänä talvena omat kalansaaliit ovat jääneet vähänlaiseksi, kun eräjormakaan ei työkiireiltään ehtinyt verkkoja virittelemään ja ylläpitämään, niin siitäpä syystä, kesää ja sen kalansaaliita odotellessa, kipaisin kaupan tätien apajilta keittokalat hakemassa.

Tästä sopasta ei tullut ihan se perinteinen kalakeitto, vaikka siitäkin pidän kovasti. Halusin kokeilla kalasoppaan tuoretta luomukurkumaa, ja hyvinhän se fisusoppaankin istui. Soppani on, taas kerran, tehty näppituntumalla, eli listaan siksi vain käyttämäni aineksekset ylös.

Aurinkoinen kalasoppa

  • Vaalealihaista kalaa
  • Perunoita
  • Keittojuureksia (porkkanaa, purjoa tms.)
  • Pala parsaa
  • Pala kukkakaalia
  • Sipulia
  • Palanen raastettua kurkumaa
  • Vettä tai kalalientä
  • Suolaa ja maustepippureita
  • (halutessaan liemeen voi lirauttaa maitoa, kermaa tai kookosmaitoa)

Keitellään ensin kasviksia pehmeämmäksi, ja loppuvaiheessa lisätään kalapalat, etteivät muhjuunnu. Tätä keittoa voi varioida, esim. laittamalla maitoa tai kermaa sekaan. Myös kookosmaito toimii kurkumalla maustetussa kalakeitossa maan mainiosti. Silloin tähän soppaan voisi lisätä myös hieman chiliä ja sitruunaruohoa.
 ♥♥♥

Tuota eilistä fisusopppaa lämmitellään tässä taloudessa tänäänkin, eli aikaa jää kaikenlaiseen muuhun kivaan sunnuntaipuuhailuun. Ulkona on vähän nuhju keli; sataa lumentuhnua ja on taas ankean hämärää. Mutta eipä tuo oikeastaan haittaa. Voipahan hyvällä syyllä vetää iltapäivällä torkkupeittoa korville ja hautautua katsomaan Poirottia ja Strömsöötä...keittää oikein hyvät ja virkistävät iltapäiväkahvit siihen kylkeen. Aijai... Kyllä kiireettömässä sunnuntaissakin on oma hohtonsa ♥.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)