syysloka

syysloka

tiistai 14. helmikuuta 2017

Hyvää Ystävänpäivää, jokaiselle♥


Tähän päivään sopii esittää
Lämpöinen Kiitos kaikille Ystäville ja Rakkaille ,
että ovat ystäviäni siitäkin huolimatta, että olen tälläinen kuin olen.

Eli...
Välillä hieman erakkomainen ja omissa maailmoissani viihtyvä, kuin Muumilaakson Nuuskamuikkunen, jonka lauseisiin mm. kuuluu:
"Nojaa, eihän sitä aina voi olla ystävällinen ja seurallinen, ei yksinkertaisesti ehdi."

Ja välillä taas pomppaan porukan keskelle naurattamaan väkeä, kun ei erakkoa olisi nähnytkään. Pidänhän minä ihmisistä ja iloisesta sosiaalisesta kanssakäymisestä, mutta sopivissa erissä, sillä viihdyn mainiosti ihan omissa oloissani ja hiljaisuudessa, tai oikeastaan; minä tarvitsen sitä, ettei siihen yhtälöön oikein jatkuvat, valtavat ja hallitsemattomat seuramassat sovi. 

Hyvää Ystävänpäivää myös blogini lukijoille;  heille kaikille ihanille ja mielenkiintoisille ihmisille, joita tämmöisen wannabe-Nuuskamuikkusen😆 (lähes) päivittäiset horinat jaksaa kiinnostaa.

Ja spessu-kiitos Rakkaalle ja kärsivälliselle eräjormalle, joka jaksaa viihtyä tämmöisen omalaatuisen höpöttäjän kanssa.

Syötiin tänään yhteinen lounas, vuohenjuusto-broileria. On ihan lempiruokiani, nam, nam! Ja illaksi olen väsännyt suklaasalamin, että  saadaan suut makiaksi, näin vaaleanpunaisella siirapilla ja sokerilla kuorrutettuna, imelänä juhlapäivänä😏..kaikenlaista hapatusta, sanoisi varmaan Kari Hotakainen tähän.

Rakkaus-Suklaa-Salami 

(Tämän suklaaherkun salaiset lemmen ainesosaset ovat: kuivattu puna-apila, jonka on uskottu jo aikojen alussa vahvistavan kiintymystä sekä pieni kuivattu chili, joka pistää veren kiertämään ja posket suloisesti rusottamaan. Tumma suklaahan on jo itsessään ns. afrodisiakki, eli rakkauden herättäjäksi mielletty ruoka-aine)

  • 200g tummaa suklaata
  • kookosöljyä tai voita
  • suolapähkinöitä
  • kuivattuja hedelmiä (tässä pötkössä oli ananasta, papaijaa ja melonia)
  • kuivattuja marjoja (käytin karpaloita)
  • kuivattuja apilan kukintoja
  • 1 kuivattu pieni chili
Suklaati sulatetaan vesihauteessa, lisätään voita tai kookosrasvaa, että lopullisesta massasta tulee leikattavan pehmeää. (itse laitoin kookosrasvaa noin ruokalusikallisen, en tiedä onko riittävästi vai tuleeko niin kova pötkylä, ettei leikatuksi saa. Kuvamateriaalia ei ole vielä antaa, kun pötikkä on jähmettymässä.)

Sulaneen suklaan sekaan sekoitellaan esim. edellä mainittuja höysteitä, mutta tässä on taas mielikuvitus rajana, voi laittaa vaikka pelkiä manteleita jos haluaa tms. Määrätkin ovat vähän jokaisen mieltymysten mukaan, eli kuinka paljon haluaa suklaaseensa ns. sattumia. (...taisin taas laittaa ihan liikaa kaikkia.)

Massan kannattaa antaa ensin vähän aikaa jäähtyä, ennen kuin sen asettelee voi- tai leivinpaperille pötkyläksi. Minä olin liian hätäinen, ja kuuman sulaa massaa oli vaikea muotoilla. (Pelkään, että tämän makkarani lopputulos muistuttaa enempi koirankagia, kuin salamia...)

Annetaan jähmiä kylmässä. Valmis suklaapötkö pyöritellään halutessa tomusokerissa, jolloin pinta muistuttaa tankosalamin valkohärmäistä pintaa. Leikellään siivu itselle, ystävälle tai/  ja armaalle ja herkutellaan hyvän kahvin kanssa. (Sillä lopulta maku ratkaisee, ja se on ainakin hyvä, jos muut vaiheet menikin vähän niin ja näin.... sen tiedän jo kuormasta maistaneena...😋)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)