syysloka

syysloka

sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Huulet tötteröllä♥


Hyvää laskiaissunnuntaita

Laskiaispullien puutteessa ja siinä mielentilassa, kun " jotain pientä hyvää kuitenin tekisi nyt päiväkahville mieli", rakentelin kaapista löytyvistä aineksista jogurtti-rahkalla täytetyt kauraletut.
Ja voi jehna..miten voi näinkin "terveellinen" maistua niin hyvältä, melkein kuin tuotokselta, jossa olisi kermaa kaadettu kanisterilla ja sulatettu sekaan vielä voita ja sokeria.

Kauralätyt / pannarit 
(tästä määrästä taikinaa tuli n. 6 "blinipannun kokoista", paksuhkoa lättyä, halkaisijaltaan n. 15 cm)

  • n. 2-2½ dl kaurahiutaleita
  • 1 muna
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • n. 1½ dl vettä
  • n. 2 tl kookosöljyä
  • (kookoshiutaleita)
  • suolaa

(Käytin myös tilkan kivennäisvettä viimeisten lettujen ohentamiseen, kun taikina tuntui jo liiankin paksulta paistamisen loppuvaiheilla - kaurahiutaleet turposivat ja imivät nestettä, jolloin taikina luonnollisesti paksuni. Mutta paksukin taikina on ok, silloin ne ovat vain enemmän amerikkalaisten pannukakkujen tyylisiä syötäviä)

Aineksista surautetaan lettutaikina teho- tai sauvasekoittimella. Annetaan turvota hetki. Sillä välin voi kipaista pakastimesta noukkimassa haluamiaan marjoja ja kiehauttaa niistä kompotin vesitilkkasessa.

Marjakompotti: Kattilaan nakataan marjat, hieman sokeria tai muuta makeutusainetta sekaan, vesitilkka, ja nopea kiehautus. Marjat jäävät mahdollisimman ehjiksi, mutta sokeri sulaa vesitilkkaan, muodostaen makean kastikkeen. Kompotin voi korvata tuoreilla-,/pakastemarjoilla ja hedelmillä ilman käsittelyäkin. Kesällä tuoreet marjat eivät vaadi mitään erityistä, ovat maanmakoisia siltään.

Rahkajogurtti: Ennen paistamista kannattaa tehdä myös rahka-jogurttiseos maustumaan jääkaappiin. Rahka notkistetaan maustamattomalla jogurtilla ja maustetaan vaniliasokerilla (ja tomusokerilla, jos tykkää makeammasta). Tämän voi korvata myös jäätelönökäreellä tai kermavaahdolla..tai vaikka vaniliakastikkeella. Ihan oman suun maun mukkaan.

Sittenpä paistellaan vaan letut, keskilämmöllä kauniin värisiksi ja kasataan valmiista lettusista annos. Minä paistoin letut ykköskappaleina, pienellä teflonpannulla, ilman mitään paistorasvaa. Taikinassa oli ilmeisen riittävästi tuota hyvää luomukookosöljyä. Antoi hyvää makua letuille sekin, mutta ihan vapaasti voi tämänkin rasvan korvata muulla öljyllä/rasvalla ja paistaa herkut vaikka voissa.

Minä riehaaannuin koristelemaan vielä lätyt laskiaissunnuntain kunniaksi tummasuklaa-pähkinärouheella ja kookoshiutaleilla. Yksi lettu täytti jo mahan sekä makeanhimon.
Teenpä toistekin😋.

2 kommenttia:

  1. Nam!Herrrrkullisen näköistä=) Kiitos ohjeesta,täytyy kokeilla!Saako kookosöljyä tavan marketeista?Terveisin sokeri-hiirulainen

    VastaaPoista
  2. Hei Sokeri-hiirulainen :) Nykyisin hyvin löytyy jo kookosöljyä ihan tavan markettien valikoimista. Ja ei tarvitse olla edes kookosöljyäkään, että lettujen makuun pääsee, ihan tavallinenkin ruokaöljy varmasti toimii samalla lailla. Kookosöljy antaa tosin, kivan ja omanlaisen hyvä makunsa nuihin lettuihin. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)