syysloka

syysloka

tiistai 7. helmikuuta 2017

Diagnoosi:mökkikuume

Tämän kuvan otin viime kesän venereissulta; niin kaunista kesämaisemoo, että. Ei helpota mökkikuumetta ainakaan ;)

Eilen se taas iski. Lähes tulipalopakkasten keskellä, tylsänä maanantai-iltana: mökkikuume.

Eikähän siinä sitten ensiavuksi muu auttanut kuin käydä listaamaan toiveita ja pläräämään mökkitarjonnat läpi.

Meidän haavemökkerölle ei itse asumuksen suhteen paljon vaatimuksia listaan ylöskirjattu, enempi toiveet kohdistuivat torppamme ympäristölle; pitäisi olla mielellään oma ranta, rauhallinen ympäristö ja kalavedet missä seilailla, sekä marja- ja sienimetsät lähistöllä. Mökkiin me ei mitään mukavuuksia tarvita tai edes haluta. Kunhan on katto pään päällä ja tulisija. Ja sauna tietysti on mökkiympäristöstä löydyttävä. Ilman sitä ei mökkeily ole mökkeilyä, meidän mielestä.

Joo-o. Syytän tästä yllätten iskeneestä mökkitaudista, muutamana päivänä jo siniseltä taivaalta  mollottanutta aurinkoa, joka paukkupakkasesta huolimatta, saa pään pehmenemään ja ajatukset vaeltamaan milloin minnekin.

Pakkasista puheenollen; toivottavasti huomenna sää vähän lauhtuisi, sillä vihdoin ja viimein, olisi mahdollisuus päästä kuvausreissulle taas ihan ajan kanssa. Olen kaivannut sitä jo niin hirmuisesti, että pääsisin vähän pidemmälle samoilulle, kameran kanssa haahuilemaan ja ikuistamaan helmikuun luonnon vaiheita. Toivon, että sään lauhtumisen lisäksi, tuon taivaan kirkkaan mollukan paistettakin riittäisi vielä huomiseenkin. Mutta, sen näkee sitten huomenna, sen.

Tämänkin "muumi-veneen" kuvasin viime kesänä. Jollain on kyllä niin hieno ja erikoinen asumuspaatti, että ei ihan jokaiselta vastaantulijalta löydykkään :) Kiehtova ja persoonallinen; saa mielikuvituksen laukkaamaan ja sytyttää janon päästä kohti jännittäviä seikkailuja. Aivan ihana potski, ainakin minun mielestäni.

4 kommenttia:

 1. Onpa jännä vene. Mutta valoitus tai väritys tuossa kuvassa jotenkin pielessä? Näyttää silmääni luonnottomalta. t.Harreste kuvavaaja

  VastaaPoista
 2. Oikea huomio, sillä alunperin tuo kuva on hyvin kaukaa, ulapalla seilatessa otettu, ja vasta jälkeenpäin suurennettu, eli tämän myötä tarkkuus ja väritys ovat kärsineet. Alkuperäisessä koossa vene olisi hädin tuskin rantavedestä erottunut.

  VastaaPoista
 3. Hei!Kyllä se mulla on sama juttu,miten aurinko saa ajatukset rientämään kohti kesää ja haaveita! Vaikka nurkissa paukkuu pakkanen,on se auringon esiintulo silti niin ihanaa:) Aah! Minulla alkaa täällä sormet syyhyämään,kunpa pääsisi vihdoin sormet upottamaan multaan ja kasvimaata hoitamaan.Olen kesän lapsi! Nautitaan kevään tulosta ja unelmoidaan kesästä! Kyllä se sieltä tulee:) PS.Ihanan kesäisiä kuvia!t.kesänlapsi

  VastaaPoista
 4. Hei kesänlapsi!! Nyt vasta kerkesin tänne blogin ääreen häärimään. Tänään oli mahdollisuus viettää auringossa ja ulkoilmassa koko päivä, niin kaikki muu silloin jää vähän taka-alalle ja odottamaan vuoroaan. Päivän postauksenkin laitan vasta tuohon kohta puoliin tulemaan. MUTTA Sama täällä, että kesänlapsukainen ollaan ja sikis varmaan väkisinkin vetää aina suuta hymyyn, kun näkee valoa, vihreää ja vedensinistä. Keväällä mullan tuoksu, ja uuden kasvun alku: se saa veren kiertämään ja kohisemaan ilosta kuohuen! Mikä parasta, kaikki se on vielä edessä päin! On mitä innolla odottaa:) Ps. Kiitos, tuntui, että mökki- kevätkaipuun kuumeessa sitä muutama kesäinenkin kuva mahtui tähän talvipotrettien keskelle :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)