syysloka

syysloka

perjantai 10. helmikuuta 2017

Puikkoperjantai


Iski kalapuikkohimo kertakaikkiaan!
Mitäs niiden kylkeen, mietin kaupassa, nooh.. jos kokeilisin tehdä jonkun remoulade tyyppisen soossin. Ja kyllä kannatti. Tätä herkkusoossia teki mieli lusikoida suuhun ihan siltään. Oli raikasta ja rapsakkaa. Taittoi paneroitua ja rasvaista puikkoa niin mutjakasti suussa, että. Toimii varmasti muidenkin paistettujen kala- tai kanaruokien kanssa.

Ja naurattaapa täällä nyt (täydellä masulla) ääneen, nimittäin oli niin nälkä puikkojen valmistuttua, että annoskuvastahan tuli ihan p---ska😆 Soossi oli tarkoitus olla esillä ja komeasti etualalla, vaan nälkähuuruissani otinkin surkeimman kalapuikkosoossikuvan mitä maa päällään kantaa!

Mutta..näiden kuvakulmien ei nyt anneta häiritä tätä hienoa soossikokemusta eli;

Kirjataanpas kastike ylös jo nopeaan, että osaa tehdä toisellakin kertaa tätä lisuketta, kun puikkohimo iskee.

Remouladetyyppinen kermaviilikastike kalapuikoille

  • 1 prk kermaviiliä
  • ½-1  punainen paprika
  • pieni porkkana
  • 1-1½ suola-tai maustekurkkua
  • sitruunamehua
  • kuivattua tilliä (tuore olisi vielä parempi, mutta sitä ei nyt tähän hätään ollut, joten kuivatulla mentiin, toimi silti)
Kasvikset pilkotaan oikein hienoiksi pikku kuutioiksi. Sekoitetaan ne kermaviilin sekaan ja koko soossi maustetaan tillillä ja sitruunamehulla. Annetaan tekeytyä jääkaapissa ainakin kalapuikkojen paistumisen ajan, mielummin vähän pidempäänkin, jos nälkä ja maltti antavat myöten😉😋.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)