syysloka

syysloka

sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Iso suviyö

Eilinen kuva rantatörmältä.Kimaltavan kauniita valoplänttejä, joka heijastelivat sulaneen veden pinnalta, oksiston siivilöimänä.

Eilen, kun näin tuo yllä olevan kimalluksen järven sulalla, virtaavalla paikalla, tunsin ensimmäistä kertaa "sen" kesän tulon tuottaman syvän elämyksen. Tiedättehän, sen pakahduttavan henkäyksen, kun huomaa jotain ihanaa pitkän talven jälkeen ja rinta tuntuu aivan repeävän ilosta. Aurinko paistoi kauniisti ja lokkien leikkisät kisailukirkaisut kuuluivat sinitaivaalta. Vielä lehdettömien puiden ja pensaiden välistä vesi kimalsi niin kirkkaasti, että oli siristettävä silmiä. Lintujen laululuritusten seasta kuului kesästä tuttu rantaveden liplatus. Se oli hetki, kun vedin henkeä tavallista syvempään.

Siinä hetkessä uskoin, että kyllä se kesä vielä tulee, vaikka tänään ei taas siltä säätilan puolesta oikein näytäkään.

Niin, nyt on Jyrkin päivä ja ISO suviyö. Toivomuksissa siis olisi eritoten lämmintä yösäätä, että koleat säät vihdoin päättyisivät ja kesästäkin tulisi lämmin. Jyrkin päivästä todettiin myös ennen vanhaan näin: " Jyrkinä jyräys kalamiehen kattilassa." , eli kalastuskausi aloiteltiin monin paikoin näihin aikoihin. Täällä on vielä järvet jäässä (poikkeuksena virtaavammat kohdat) ja ainoat kalastuskauden avaajat ovat pilkkiukkoja, jotka vielä rohkeasti patsastelevat, sulakohdista huolimatta, rannan tuntumassa olevalla jäällä.

Tänään tulee televisiosta Ulos luontoon Luonto Seuranta klo. 18.15 Tv 1. Ihan lemppari ja takuuvarma kevätmielen nostattaja, vaikka tulis taivaalta räntää harmaanaan😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)