syysloka

syysloka

sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Sukkasunnuntai


Sukkasunnuntai ja ensimmäinen pääsiäispäivä, paasto on päättynyt ja mm. ortodoksit ovat kiertäneet yöllä kirkkoa tunnelmallisessa yösaatossa.

Paaston aika ja piinaviikko on siis vihdoin ohi  ja on viimeistään aika nyt kaivaa paistit sekä herkut pöytään ja mutustella kanan- ja suklaamunia vasukaupalla.

Mutta mistä nimi sukkasunnuntai..?
Tähän on kaksi tulkintaa, joskus tällä tarkoitetaankin sunnuntaita, joka edelsi hiljaista viikkoa, nimi tuli siitä, että piti olla hiljakseen, ihan sukkasillaan hiippailen vaan, mutta kun sukkasunnuntaista puhutaan tänään, on sen nimen merkitys aivan päinvastainen, saa iloita ja riemuita niin, että sukatkin lentävät jalasta 😄

Pääsiäisen seudun sää on ollut niin oikukkaan nopeasti vaihtelevaa ja koleaa, että valokuvaus ja kevään merkkien bongailu on ollut suoraan sanottuna haastaavaa. Pitkänä perjantainakin sää vaihteli puolen tunnin sisällä vuoroin paisteseen, ja samassa hetkessä taivaalta tulikin sankkaa lumipyryä ja taas paistetta, pilvistä, lunta ...edestakaisin vaihtuen! Ei perässä ole tahtonut pysyä. Lisäksi tämä pakkanen ja kylmyys on saanut kaikki keväänmerkit ottamaan takapakkia.

Mutta vielähän tässä on pääsiäistä jäljeltä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)