syysloka

syysloka

sunnuntai 14. elokuuta 2016

Suut vielä sunnuntaimakiaksi

Tänään vihdoin pistin testiin banaanista tehdyn, terveellisemmän jäätelöherkun, jota lähes joka ruokalehdessä on koko kesän ajan hehkuteltu.

Yksinkertaisuudessaan homma menee niin, että kohmeiset banaaninpalat ajetaan teho- tai sauvasekoittimella tasaisen jäätelömäiseksi koostumukseltaan.

Yllätyin  todella positiivisesti. Jäinen banaani muuttui kuin taikuudesta jäätelömäiseen muotoon ja koostumukseen. Ja banaanista tehtyä perusmassaa saattoi maustaa ihan jokainen mielensä mukaan, kuin vaniliajäätelöä ikään.

Itselleni maistui testieränä punaherukka-banaani jäde. Punaherukka antoi kivaa raikkautta ja kirpeyttä makean ja kermaisen banaanin maun vastapainoksi.

Herkkujäätelöön voi siis murustella vaikka vähän epäterveellisempiäkin aineksia, kuten suklaa- tai salmiakkirouheita, kaakaojauhetta, erilaisia keksinmuruja, pähkinöitä tai vaikka ihania rommirusinoita. Tai kuinka herkullista tämä jäätelö olisiki esim. ihan vaan pakastemansikoilla ryyditettynä.

Tämä on niin täyteläinen ja tuhti herkku, että kahdesta jäisestä banaanista ja kourallisesta marjoja riittää ainakin minun mielestäni 2-3 jopa neljällekin jäätelönsyöjälle oikein mainiosti.

Sen verran oli positiivinen kokemus, että tästä lähtien on minun pakastimessa aina banaaninpaloja pakastettuna siltä varalta, että makean tai kylmän herkun mieliteko iskee ...joko itselle tai muille herkkusuille :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)