syysloka

syysloka

tiistai 24. tammikuuta 2017

Herukkaherkkutesti


Tekaisin testimielessä, tulevaa viikonloppua varten, pienen erän sorbettia. Sikälimikäli ja toivon mukaan, tässä vaan terveenä suinkin pysytään, niin jotain hyvää herkkua tulevalle viikonlopulle tarjolle tarvittaisiin.

Testasin Soppa365 sivuilta löytyneen vadelmasorbetin reseptillä, mustaherukkaisen version. Ihmettelen, miten en ole aiemmin näitä sorbetteja väsännyt, kun ovatkin näin helppoja toteuttaa ja suhteellisen kepeitäkin tarjottavia.

Tästäkin herukkaisesta kylmäherkusta tuli oikein maukas ja raikas. Minun makuun sokeriakin olisi voinut olla jopa vieläkin vähemmän, eli parisen ruokalusikallista olisi itselle riittänyt. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että tämä sorbetti on viikonlopun kekkeritarkoituksiin kuitenkin vähän liiankin arkinen ja kepeä. Jatketaan siis viikonlopun makean tarjottavan miettimistä ja metsästystä. Aikaa on, onneksi.

Kesä- ja viikonlopun jälkiruokaherkkuna tämä sorbetti, marjalla kuin marjalla valmistettuna, on kyllä vertaansa vailla. Kevyt, helppo ja raikas.

Mustaherukkasorbetti

  • 2 dl jäisiä mustaherukoita
  • 1/4 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 2 kananmunan valkuaista

Soseuta jäiset herukat, sokeri ja vesi. Laita seos pakastimeen noin tunnin ajaksi, kuitenkin niin, että käyt reilun vartin välein sekoittelemassa marjaseosta (että koostumuksesta tulee tasaisen kohmeinen). Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita hieman kohmeinen herukkaseos valkuaisvaahtoon. Anna olla pakastimessa vielä vähintään 2-3 tuntia.

Jäätyneestä sorbetista voit pyöräytellä, kuumassa vedessä käytetyllä jäätelökauhalla tai lusikoilla, kauniita palloja ja kvenellejä, mutta kuten kuvasta näette, arkisessa testiversiossani sorbettia lusikoitiin vaan lasin pohjalle ja ääntä kohti.


2 kommenttia:

  1. Heips!Tuo sorbetti on kovasti kiehtonut,mutta olen pitänyt sitä jotenkin hankalana tehdä :( Ohjeesi vaikuttaa kyllä hyvältä ja helpolta, joten jospa meikäläinenkin uskaltautuisi kokeilemaan!T.Sisko

    VastaaPoista
  2. Hellou! Tuo on ehkä reseptiikaltaan sorbettien yksinkertaisimmasta päästä, kun halusin vain kokeilla jotain kevyttä, yksinkertaista ja sellaista mikä onnistuisi ilman jäätelekonettakin. Testaa ihmeessä, kiva kylmä herkku:) Marjat tai hedelmät voit ihan oman maun mukaan valita. Itse testasin herukoilla, kun niitä oli niin reilusti pakastimessa. Ehkä parhain koostumus tuossa sorbetissa oli siinä 3 tunnin pakastuksen kohdalla. Seuraavana päivänä oli jo aika tönkköjäistä, eli silloin kannattaa ennen tarjoilua nostaa hetkeksi huoneenlämpöön, että helpompi työstää nättejä palleroita tai kvenellejä.

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)