syysloka

syysloka

maanantai 2. tammikuuta 2017

Vuosi vaihdettu

Vuosi on vaihtunut ja juhlakausi alkaa olla nyt takanapäin. Tavallinen arki, tomaatti- ja hernekeittoineen, tuntuu taas ihanan tervetulleelta.

Uutta vuotta juhlistettiin muutamin pikku raketein. Kaikki sormet sekä silmät ovat onnellisesti tallella. Eikä onneksi koipeaankaan kukaan katkaissut, vaikka ulkona oli jäistä ja liukasta kuin luistinradalla. Aattona mutusteltiin toasteja, eli täytettyjä, lämpimiä kolmioleipiä. Helppo herkku. Täyteltiin leipäsiä erilaisilla täytteillä ja laitettiin ne jääkaappiin valmiiksi odottamaan nälkäisten raketinampujien kotiin paluuta. Sitten vain leipägrilliin ja avot´ , hyviä olivat. Perinteiset nakit syötiin vasta uudenvuoden päivänä, brunssilla ja oikein kuohuviinin kera.

Sain ylkältä joululahjaksi hienon, 4 vuoden luonto- ja sääkalenterin. Odotin vuoden vaihtumista jo senkin takia innoissani, että pääsin korkkaamaan tuon uuden kalenterin; hypistelemään sen sivuja ja tekemään merkintöjä. Todella mainio keksintö. Helpottaa vuosien vertailua, kun yhden kirjan kansista löytyy kaikki merkinnät neljältä vuodelta. Kalenteri-immeiselle ei parempaa lahjaa voisi keksiäkään.

Toista päivää jo siis kuluvaa vuotta vietellään. Pakkaset paukkunee tällä viikolla, vaan päivät koko ajan pitenevät ja kohti kevättä mennään. Sen ajatteleminen tuntuu hyvältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)