syysloka

syysloka

lauantai 29. lokakuuta 2016

All Hallow´s Eve

"Halloween on anglosaksisissa maissa, pyhäinpäivän aattona, lokakuun viimeisenä päivänä 31.10. vietettävä juhlapäivä. Alkuaan muinaisten kelttien talven alkamisen päivä -samhain-, jolloin vainajahenkien uskottiin liikkuvan. Nimi on lyhenne englannin sanoista ”All Hallows' Eve” eli kaikkien pyhien aatto."

Suora lainaus Wikipediasta, että mistä tässä halloweenihumputtelussa oikein alunperin on kyse. Lokakuun viimeisenä päivänä siis muinaiset keltit olisivat katsoneet talven alkaneeksi ja henkien sinä yönä erityisesti hiippailevan. Irlantilaissiirtolaisten mukana tämä perinnejuhla on amerikkaan rantautunut ja saanut siellä suuren juhlan mittasuhteet. Ameriikan maillahan tämä juhlapyhä on joulun jälkeen suosituimpia juhlia.

Itselle tämä halloween, tai suomalaisittan kekri-juhla, on yksi kiva teema muiden joukossa, jota voi toteuttaa viikonlopun iloksi, vähän kieliposkessa meiningillä hassutellen tai ihan viettää kotona aikaa rauhallisesti, hämärän hyssyssä, tummissa tunnelmissa iltaa istuen ja peiton alle käpertyen katselemaan jännittäviä elokuvia. Huhuuu...

Tänä viikonloppunahan se kesäaika päättyy ja kelloja veivataan taas talviaikaan; se kelttien, talven alkamisen päivä 31.10 on lähellä.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)