syysloka

syysloka

maanantai 24. lokakuuta 2016

Fiftarointia, ankkailua ja Snoopailua

Aloitin viikonloppuna sitten vihdoinkin, sen jo aimminkin puheissa olleen, joulu- ym. korttien suunnittelun.

Ajattelin hyödyntää arkistojeni aarteita, vanhoja 50-luvun Kotiliesiä, 70- ja 80-luvun Aku Ankkoja, Tenavia, sekä muita antikvariaateista ja kirpputoreilta haalimiani vanhoja lehti- ja sarjakuvakaunokaisiani, joita hellyydellä säilytän. Varovasti niistä valkkailin kortteihin sopivia kuvia sekä tekstejä ja annoin kopiokoneen laulaa.

Ottamistani kopioista, sitten jossain vaiheessa, kunhan taas ennätän, leikkaan, liimaan ja askartelen jotain kolmiulotteista. Yhdistelen kuvia ja materiaaleja. Tai ainakin mielessäni on tällainen hieno visio. On mainittava, että aineiston valitseminen olikin yllättävän hidasta hommaa: huomasin nimittäin koko ajan jääväni lukemaan niitä lehtien artikkeleita ja katselemaan hienoja vanhoja kuvia. Ei siis savotta edennyt lopulliseen toteutusvaiheeseen. Onpahan nyt edes alustava materiaali ja aihio jo koossa, siihen menikin huomaamatta useampi sunnuntai-illan tunteroinen :D : D

Samat aiheet ne askarruttivat ihmisiä silloin lokakuussa vuonna -57, kuin tänäänkin. Peruselämä säilyy ihmisellä kuitenkin aika samanlaisena, kaikkine inhimillisine iloineen, ongelmineen ja askareineen, vaikka kehitys meneekin eteenpäin ja tulee uusia keksintöjä ja teknisiä laitteita sekä muoti kiertää, niin ihmiselon peruskivet ovat kuitenkin yhä samoja ja samojen asioiden äärillä sitä ihminen kamppailee, vuosista ja vuosikymmenistä toiseen; koti, perhe, muoti, käsityöt, talousvinkit, ruoka ja ihmissuhteet...yms. yms. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)