syysloka

syysloka

lauantai 15. lokakuuta 2016

Maistuu ihan lauantaille

Lauantaiaamuissa on ihaninta, kun saa herätä ihan omaan tahtiinsa. Heräsin ihan itsestään ja virkeänä seitsemän jälkeen. Oli vielä hämärää, sytyttelin kynttilöitä ja tunnelmavaloja aamupalapöytään. Avasin ihan uuden paketin kahvia; se ihana tuoksu, mikä kahvipaketista nenään tulvi, herätti kaikki aistit ja koko naisihmisen. Väkisin tuli hymy huulille.
Tänään puetaan päälle lämmin villapusero ja vietetään aikaa ulkona, kaiverrellaan kenties jo kurpitsalyhtyäkin.

♥ ♥ ♥

Lokakuuhun sopii riista, ja helpolla pääsee, vaikka ihan umpikaupunkilainenkin riistanmakuun, kun ostaa vain riistamakkaraa kaupantätien einesaltaasta ja tekaisee siitä vähän erilaisen burgerin.
Helppoa, nopeaa ja mukavaa vaihtelua lauantai-illan tarjoiluihin.
Täyttävä ruoka, ja siitä syystä sopiikin parhaiten vaikka reippaan haravointipäivän ja piiiitkän saunahetken jälkeen mutusteltavaksi.

Tähän ei lohvata raskasta majoneesia, tai voi toki laittaa, mutta tähän käy mukavasti kevyt puolukka-sinappi. Se on helppo tekaista itse, vaikka kaupastakin valmiina löytyy ko.herkkua.  Eli yksinkertaisuudessaan; sinappia ja puolukkahilloa sekoitetaan itselleen suuhun mukavalle tuntuvaksi gomboksi.


4 kommenttia:

 1. Sisko hyvä älä aina mollaa majoneesia :D Se kuuluu hampurilaisiin ja osittain jopa kruunaa sen :)Ja silloin kun herkutellaan niin silloin ei lasketa kaloreita ;)

  VastaaPoista
 2. Oi ei, ei se olekaan ollut tarkoitukseni; mollata "majoa" :D Majoneesilla on aikansa ja paikkansa, vaan tähän "riistamättöön" se ei ollut niin tarpeellinen, kun on vähän erilainen burgeriherkku. Myönnän kyllä, että tulee korvattua majoneesi näissä "kotiruuissa" vähän kevyimmillä vaihtoehdoilla, ihan pelkästään siksi, että minä en niin hirveesti henk.koht. tykkää majoneesin mausta ja koostumuksesta. Mutta, en sitä burgerista poiskaan käy kaapimaan :D

  VastaaPoista
 3. Lähinnä sillä kun ennenkin jo täällä blogissa olet tuosta majoneesin "raskaudesta" ym. maininnut. Ettei hamppari aiheiset ruat aina alkaisi sillä majoneesin mollauksella, kun meitä majoneesin ystäviäkin löytyy tai joille se ehkä hieman raskaskin tai rasvainen majoneesi on hampparissa maistuvuutta tuova aine :) Mutta nää on näitä makuasioita ;D

  VastaaPoista
 4. Olen pahoillani, ei ole ollut tarkoitus burgeripostauksissa mitenkään majoonesia mollata. Koitan muistaa seuraavassa burgeripostauksessa kiinnittää asiani ilmaisutyyliin enemmän huomiota:)

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)