syysloka

syysloka

keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Lakumakua

Lähikauppani henkilökunta on todella mukavaa ja palvelualtista. Ihan ansaitsevat saada maininan siitä. Aina riittää aikaa vaihtaa muutama sananen, puolin ja toisin, sekä kysellään ja vaihdellaan ideoita niin ruoka-, vaate- kuin kodinsisustusasioissa.

Juusto-osaston vastaava kyselikin tässä vastattain minulta, että olisiko minulla jotain ideaa, mihin voisi lakritsinmakuista tuorejuustoa käyttää. No, uutuus kun oli, en ollut moista aiemmin kokeillut, mutta ensimmäisenä mieleen tuli tietenkin juustokakku ja vadelmakastike.

Kotona sitten nimppareiden kunniaksi päätin testata nopeaa, viileää, arkeen sopivaa ja jo aiemmasta postauksestakin tuttua herkkua; eli banaaneista tehtyä pikajäätelöä, johon lisäsin sekaan sitten tätä lakujuustoa sekä vadelmia.

Toimikin huippuhyvin ja tuntui maistuvan muillekin :)

Tuorejuustonökäre antoi piraattijäätelöön entistä hienompaa ja samettisen kermaista rakennetta ja lakritsin maku oli vadelman kanssa hermoja hivelevän kiusoitteleva, raikas ja makoisa.

Tummanpuhuva lakujuustokakku voisi sopia halloween- tai kekrijuhlaan, ja kyllä tätäkin jäätelöä kelpaa tarjota jälkkäriksi, jos kevyempää herkuttelua kaipaa.

Ps. Onnea synttärityttö-Ellenille!!!


Laku-banaani-vadelmajäätelö


  • 2-3 kohmeista banaania
  • n. 2 rkl ruokalusikallista kohmeisia vadelmia tai vadelmahilloa/kastiketta
  • n. 2 rkl lakritsituorejuustoa

Tehosekoittimella surautellaan samettiseksi jäätelöksi ja nautitaan heti.
Tämä jäätelö on huomattavasti tuhdimpaa syötävää, kuin tavallinen jäätelö, joten tästäkin annoksesta saa kolmelle tai neljällekin herkuttelijalle jo kivat pikku annokset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)