syysloka

syysloka

maanantai 10. lokakuuta 2016

Kurpitsa kainalossa

Aleksis Kiven päivää aurinkoisessa säässä vietellään.
Rukalla avataan jo laskettelukautta, jonkun "erittäin salaisen peitteen" avulla tosin, mutta avataan kuitenkin.
Postilaatikosta tunkee entistä tiuhempaan joulumainosta ja minä hiippailin kotiin isohko kurpitsa kainalossa.

Kurpitsoista tulee aina niin hyvä fiilis!
Tykkäsin ihan intopinkeenä pentuna katsella telkkarista pyhäinpäivän lähestyessä Tenavia. Siinä oli suuri kurpitsajuhla ja pelottavaa halloween-kurpitsaa kytättiin keskiyöllä, kuun valossa, Ressun ja tenavien kanssa keskellä kurpitsapeltoa porukalla. Huuh, mitenkä olikin jännää sitä tiirata nenä ruudussa kiinni!

Näin aikuisena kurpitsa on minulle ihana, syksyinen ja oranssi energiapallo, jota voi tuunata vaikka lyhdyksi ja sisälmyksiäkin laitella ruuaksi. Hyvä kausikoriste kotiin kertakaikkiaan.

Tänään hellalla porisee perinteisen puoleinen hernerokka, eli ei purkkikeitto, vaan ihan oikeista herneistä hitaasti keitelty. Kevyttä arkiruokaa, sillä en laita siihen edes lihaa (siksi ei siis ihan perinteinen, kun savuluut sun muut herkut uupuu). Minä tykkään hernarista ihan sellaisenaankin, eli lihaisitta iloittakin. Ja ai että, kuuma soppa on vaan ihan parasta lohtu- ja lämmikeruokaa, kun tulee ulkoa vähän viluissaan ja nälissään kotiin.

Antaapa rokan hiljalleen porista, minä rupean sillä aikaa vähän luonnostelemaan paperille kurpitsaisia syysasetelmia, joita voin hiljalleen ja ajan kanssa sitten ruveta toteuttelemaan.
Oi sitä silmäniloa

Jk. ..eh..hieman innostuin kuvaamaan kaunokaista kurpitsaani joka kulmasta :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)