syysloka

syysloka

keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Kurkiauroja

Sateet ja syyssäät ovat täällä, huutavat radiot ja otsikot.

Näin valtavan lintuparven tänään, niin kaukaa, etten tunnistanut, mutta kyllä se kesänlapsen rintaan taas sellaisen kaihon möykyn nosti. Että talvi, hiljaisuus ja koleus tulevat koko ajan lähemmäs.
Mutta onneksi se möykky oli rinnassa vain hetken, ja käänsin taas auringonkukan tavoin kasvoni sinne missä edes pieni valon pilkahdus näkyy.

Ja sehän näkyy niin monessa asiassa. Esimerkiksi tulevassa viikonlopussa, jolloin on luvassa "Oktoberfestit", eli suomalaisittain lokakuunjuhlat. Tai no, nämä ovat piraattifestarit, sillä ei sentään Müncheniin asti lähdetä juhlimaan, vaan poimitaan tämän baijerilaisen teemailoittelun osia ihan kotimaisiin teemajuhliin.  Saksasahan ne ovat olleet käynnissä jo 17. 9 alkaen ja päättyvät nyt 3.10. eli tulevana viikonloppuna. Lokakuu, sekin alkaa sitten siitä sopivasti lauantaina.

Tulevaan viikonloppuun on pitänyt valmistautua myös ruokavaliolla. Eli kasvissoppaa ja vihersalaattia on maha kurnien syöty ja kuntopyörän rengas hurruuttanut tavallista kiihkeämmin, sillä oluen lipittämisen sijaan ja ohessa, nämä suomiversion-juhlat keskittyvät enemmän teemanmukaiseen ruokailuun. Eli pöydässä notkuu sianpotkaa, makkaroita bratwurstista weiswurstiin, hapankaalia ja pottusalaattia ym. ym.; baijerilainen tai ns. olutjuhlaeväs ei mitään kepeintä ja värikylläisintä herkkua ole, mutta kuten olen joskus aiemmin sanonut, välillä on todella virkistävää poiketa rutiineista, koski se sitten ruokaa tai mitä tahansa. Hyväähän se on taatusti ja miesväen mieleistä tuo tukeva ruoka..ja miksei naisveänkin, suut rasvassa vaan yhdessä hymyillään ja jaksetaan taas kohdata lähestyvää pakkasaikaa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)