syysloka

syysloka

torstai 15. syyskuuta 2016

Saiturin salamannopeaa soppaa

Keittokeskiviikkona, eli eilen tuli keiteltyä kasvis-makkarasoppaa naurettavan halvoista aineksista ja ihan ääneen naurettavan nopeasti. Kolmen litran kattila makkarasoppaa tuli maksamaan rapian euron.

Uunilenkki (400g) maksoi tarjouksessa 0,69 €, siitä laitoin soppaan 300g, keittojuureksia sai 2 € / 5 pss, joista soppaan laitoin 2 pussillista. Ja kotimaista sipulia sekä lehtikaalia oli jo kotivaroina,  joten niiden hinta ei juurikaan keiton hintaa lisännyt. Näistä sitten koostelin maukkaan, kasvispitoisen arkikeiton, joka ei kukkaroa rasittanut. Ja maistui tänäänkin lämmitettynä. Aijai, minä sitä hyrisen tyytyväisenä kuin Roope-setä Aku Ankassa, aina kun jää ns. "viivan alle" ylimääräistä edullisista ratkaisuista.

Kuvasin tuossa parveketta, kun iltapäiväaurinko vielä niin kauniisti sille paisteli. Sundaville-köynöskasvi, jonka äidiltä sain kesäkuussa voi todella upeasti ja työntää kukkaa minkä kerkeää. Kunpa saisin sen talvehtimaankin hyvin. Lobeliakin on ruvennut uutta kukkaa pukkaamaan. Ainut murheenkryyni ovat satoa tuottavat kasvini; tomaatti ja chili. Chilissä on satoa, vaan ei vielä yhtään punastumista. Tomaatti taas..en edes mainitse siitä mitään, koska ei ole mainittavaa yksinkertaisesti. Yrtit sentään rehottaa vieläkin upeasti.

Tänään on "kotipalaverissa" mietitty tulevan viikonlopun puuhia. Tarkoitus vähän jatkaa varastojen raivaamista ja kierrätyshommia, ehkä markkinahumussa pyörähtämistä ja ehkä jotain viikonloppuun sopivaa ruokapuolta pidemmän kaavan mukaan rakennellaan.

Vaan huomenna se alkaa: Vain Elämää. Silloin ei minua saa häiritä. Puhelimet kiinni, hyvä asento, ehkä lasi punaviiniä ja nenäliinoja kyynelehtimisen varalta viereen ja eikun katsomaan. Olen kaikki jaksot katsonut, valtaosan kausilta ostanut cd-levytkin, viime vuodelta en tosin ostanut, mutta katsotaan miten käy tänä vuonna. Mutta kiva kun se taas alkaa. Minä tykkään sitä katsella ja kuunnella erilaisia versioita artistien tutuista ralleista.
Ohjelman myötä on hauska myös palata hetkeksi kesäisiin päiviin (kuvattu kesällä).


2 kommenttia:

  1. Hei!Ihana nimi tällä sinun blogillasi! Lauantaisauna(blogspot) : ) Ja kivoja juttuja täällä! Viihdyn!! Terveisin Ruska

    VastaaPoista
  2. Hei Ruska! Kiitos ja ihana kuulla, että viihdyt näiden päiväkirjaporinointieni parissa! Minustakin lauantaisauna on jo pelkkänä sanana, saati mielikuvana sekä ihan konkreettisena asiana, niin ihana, että sitä ei tarvinnut kauaa miettiä, kun blogin osoitetta tuumustelin :D

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)