syysloka

syysloka

tiistai 20. syyskuuta 2016

Sitä tuntee elävänsä

..kun tunkee kerralla niin suuren palan jäätelöä suuhunsa, että pitää haukkoa henkeä, että palan saa jotenkin suussaan sulamaan.

Näin ainakin, mikäli ylkää on uskominen.
Tänään yhteisillä lounaskahveilla, kun herkuteltiin jälkiruuaksi jäätelökahvit, katselin kun mies tunkee hirmuisen möhkäleen kerralla kylmää jäätelöä suuhunsa, ja sen jälkeen haukkoo suu auki ilmaa suuhunsa, että se jäätelön pala sulaisi ja saisi nielaistua. Kun kysyin, että minkä ihmeen takia piti kerralla tuommoinen järkäle jäätelöä pistää suuhunsa...!?! ...
Oli vastaus: " Sitä tunteen elävänsä, kokeile sinäkin."
Kylläpä siinä hetkessä sain taas makeasti nauraa tuon miehen aivoituksille. Jotkut ne harrastaa extreme-lajeja tunteakseen olevansa elossa, toisille riittää vähän isompi lusikallinen jäätelöä ;)

Mutta oli todella kiva ja piristävä kohokohta päivään, kun pääsi viettämään yhteistä lounashetkeä keskellä arkista viikkoa.

Katoin jo aamulla pöydän valmiiksi ja tein lounassalaatin jääkaappiin odottamaan h-hetkeä.
Salaatin kasasin aamutuimaan maustumaan viikonlopun tähteistä, mitä nyt jääkaapista löytyi: pala makkaraa, papuja, leipäjuustoa, kurkkua ja sitruunaista oliiviöljyä. Sitten suutuntumaksi ripottelukulhoihin vaihtoehtoja; paahdettuja auringonkukansiemeniä ja sipulia sekä raastettua parmesaania. Ja jälkkäriksi siis syötiin vielä jäätelön loppu pakastimesta pois kuleksimasta :D Tekemäni punaherukkahyytelökokeilu on ollut niin suuri hitti ("viis kautta viis suorastaan"!), että se on kohta loppu, niin hyvin on tehnyt kauppansa. Sopii jäätelölle suorastaan järkyttävän hyvin, yhtään ylisanaa käyttämättä ;)

Olen innostunut taas iltavirkkailusta, etten meinaa malttaa käydä ajoissa edes nukkumaan. Telkkaria kun katselee, niin samalla on aina virkkuukoukku kädessä. Tällä hetkellä käsitöistä silmääni miellyttää perinteiset ja todella talonpoikaisen rustiikkiset mallit. Niitä pyrin näissä omissa  virkkailumalleissanikin toteuttamaan. En vain voi vielä parempia kuvia laitella, jos niitä sattuu joulupaketteihinkin eksymään ;)  ja osa malli-ideoista on vielä ihan koevedosasteellakin, eli lopputulos on toistaiseksi avoin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)