syysloka

syysloka

torstai 1. syyskuuta 2016

Ruusunmarjat

Säpäkkää syyskuuta!
Nyt jätetään kaikenlainen "summertime sadness" ja kaiho taakse, joka on jostain syystä viime päivinä vähän allekirjoittanutta vaivannut.

On syyskuun ensimmäinen päivä, ja ensimmäinen päivä on aina hyvä päivä aloittaa asiat kuin puhtaalta pöydältä; on taas uusi, ihana ja erilainen kuukausi aikaa tehdä hauskoja asioita.

On luvassa syysmarkkinoita, sadonkorjuujuhlia ja vaikka mitä mukavaa!

Keräsin eilen ruusunmarjoja. Niidenkin satokausi alkaa olla jo parhaimmillaan.
Kuivaan ja teen niistä jauhoa, jota on sitten hyvä talvella ripotella vaikka mihin herkkuihin. Terveellinen marja popsia, jonka erinomaisuus vain tahtoo valitettavasti jäädä muodikkaampien superfoodien varjoon. Ruusun kiulukan, eli marjan C-vitamiinipitoisuus on valtava ja siitä löytyy myös E-vitamiinia sekä kuitua. Apteekeissa sekä luontaistuoteliikkeissä myydään ruusunmarjarouhtetta niin ihmisille, kuin esim. koirillekin, nivelten liikkuvuuden, nivelrikon ja kipujen avuksi. Ei mikään turha marja :)

Kotipuskien puhtaat ruusunmarjat kannattaa siis hyödyntää ja tehdä superterveellistä rouhetta tai sosetta itse. Nauttia niitä sitten teessä, sämpylöissä, puurossa, myslissä, jogurtissa, viilissä tai  missä vain muodossa itse kullekin maistuu.

Ruusunmarjan siemenetkin kannattaa kuivata ja jauhaa marja siemenineen päivineen rouheeksi.  Kuten monissa muissakin marjoissa, juuri siemenissä on ne tehokkaimmat aineet, mitä keho hyödyntää. Soseita tai hilloja tehdessä siemenet kannattaa tosin poistaa; eivät ole kokonaisina mitenkään mukavia sattumia suussa.

Jk. Eilinen ihana auringon paiste näkyy näistä ruusupuskassa ottamistani kuvista. Tänään tuleekin sitten vettä; kuin tervehdyksenä syksyltä, kun eilen sai aurinkoiset jäähyväiset kesältä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)